Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İtalya Ekonomi Bakanı Padoan: "AB, Slovakya’ya yaptırım uygulamalı"

İtalya Ekonomi Bakanı Pier Carlo Padoan, "Slovakya, şirketleri AB üyesi ülkelerden uzak tutmak için devlet yardımı kullanıyorsa cezalandırılmalıdır" dedi.ABD beyaz eşya şirketi Whirlpool tarafından kontrol edilen Brezilya merkezli Embraco,...

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2018 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2018 13:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İtalya Ekonomi Bakanı Padoan: "AB, Slovakya’ya yaptırım uygulamalı"

İtalya Ekonomi Bakanı Pier Carlo Padoan, "Slovakya, şirketleri AB üyesi ülkelerden uzak tutmak için devlet yardımı kullanıyorsa cezalandırılmalıdır" dedi.

ABD beyaz eşya şirketi Whirlpool tarafından kontrol edilen Brezilya merkezli Embraco, kuzey İtalya’daki bir fabrikasını kapatarak Slovakya’ya taşıyacağını duyurmuştu. İtalya Ekonomi Bakanı Pier Carlo Padoan, Slovakya’nın bazı şirketleri AB üyesi ülkelerden uzak tutmak için devlet yardımı kullanıyorsa cezalandırılması gerektiğini söyledi. Padoan, "Vestager, bunun devlet yardımı olduğunu söylediğinde göreceğiz. Eğer öyleyse Komisyon Slovakya’ya şiddetli bir yaptırım uygulamalı, çünkü iç pazar kurallarını ihlal ediyor" dedi.

Bu arada Brüksel’e giden İtalya Ekonomik Kalkınma Bakanı Carlo Calenda, Avrupa Rekabet Komiseri Margrethe Vestager’i Slovakya’nın Embraco’ya olan ilgisini yasa dışı devlet yardımı olarak ilan etmesi konusunda ikna etmeye çalıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.