Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstiklal Yolu Yürüyüşü başladı

Çankırı’da 8’incisi düzenlenen İstiklal Yolu Yürüyüşü Ilgaz ilçesinde başladı. Yürüyüşe Ilgaz protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program Ilgaz Dağı Derbent mevkiinde protokol tarafından çelenk sunumu ile başladı. Belediye...

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2017 20:49
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2017 20:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstiklal Yolu Yürüyüşü başladı

Çankırı’da 8’incisi düzenlenen İstiklal Yolu Yürüyüşü Ilgaz ilçesinde başladı. Yürüyüşe Ilgaz protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program Ilgaz Dağı Derbent mevkiinde protokol tarafından çelenk sunumu ile başladı. Belediye Meydanı’nda mehteran takımının gösterisi ile devam edildi. Meydandan yola çıkan Ilgaz protokolü ve vatandaşlar, şehitliği ziyarete mehteran ve yürüyüşün sembolü olan kağnı eşliğinde gitti.

Şehitlikte, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra şehitlerin mezarlarına karanfil bırakıldı. Şehitlikten hareket eden kalabalık, Karayolları 157. Şubeye kadar çeşitli sloganlar ve mehter marşları eşliğinde gitti.

Yürüyüş ile ilgili açıklamada bulunan Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır, "8’incisini kutlamakta bulunduğumuz İstiklal Yolu Yürüyüşü son derece onurlandırdı. Büyük derecede katılım var. Bu olay 8’incisini kutladığımız İstiklal Yolu Yürüyüşü biraz daha hareketlenmeye başlıyor, kalabalıklaşmaya başlıyor. Çünkü milletimizin buna ihtiyacı var. Bu topraklar kolaylıkla kazanılmamış. O zaman analarımız, bacılarımız, kardeşlerimiz erkekler Kurtuluş Savaşı’ndayken burada kadınlarımız yokluk içinde her şeyini feda ederek, çocuklarını bir kenara koyarak, cephane yetiştirmek için İnebolu’dan çıkan Ilgaz’dan kalecik üzerinden Ankara’ya ulaştırmak için gecesini gündüzüne katmışlardır. Yalın ayak, aç olarak yapmışlardır bunu. Bu bir inançtır. Türk milletinde inanç olduğu sürece bu devlet baki kalacaktır. Benim tek amacım Ilgaz Belediye Başkanı olarak, bunu tarihinde bir değişiklik yaparak 30 Ağustos Zafer Bayramına denk getirip buradan kağnılarla Çankırı merkeze gelip büyük bir etkinlik yapıp dünyaya duyurmamız lazım. Türk milletinin neler yaptığını, nelere fedakarlık yaparak ayakta kaldığını göstermemiz lazım. Genç nesillere bu toprakların kolaylıkla kazanılmadığını, ne fedakarlıklar yapıldığını anlatmamız lazım" dedi.

Yürüyüşün bitiminde dağcı grubu Karayolları 157. Şubeden çıkarak yaklaşık 12 kilometrelik mesafeyi yürümeye başladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.