Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşten Çıkartılan İşçilerden Eylem

Giresun’un Doğankent ilçesinde, Hidro Elektrik Santrali (HES) işletmesini devralan şirket tarafından işten çıkarılan işçiler, HES alanına gelerek basın açıklaması yaptılar.Ellerinde ekmek ve üzerilerinde ‘taşeron bekliyor??’ yazılı...

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2016 17:52
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2016 17:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Giresun’un Doğankent ilçesinde, Hidro Elektrik Santrali (HES) işletmesini devralan şirket tarafından işten çıkarılan işçiler, HES alanına gelerek basın açıklaması yaptılar.
Ellerinde ekmek ve üzerilerinde ‘taşeron bekliyor??’ yazılı tişörtlerle Doğankent HES İşletme Müdürlüğü önüne gelen işçiler bir süre burada özelleşmeden önceki müdür yardımcısı ile görüştüler.
Görüşmenin ardından grup adına konuşan Recep Kuş, yapılan özelleştirmenin kendilerini mağdur ettiğini söyledi. Kuş, “Bizim burada özelleştirmeden dolayı bir mağduriyetimiz söz konusu. Yetkililerden bizim isteğimiz bu konuya duyarlı olup mağduriyetimizin giderilmesidir” dedi.
Devletten HES işletmesini devralan firmanın geçtiğimiz Çarşamba günü işletmeye gelerek yönetimi devralmasıyla 1 Mayıs itibarıyla işten çıkartmaların başladığını vurgulayan Kuş, “Firma 123 tane işçiden sadece 40 tanesiyle devam etme gibi bir karar aldı. Geride kalan ise 83 işçi ise mağdur durumda. Ben burada 10 yıldır çalışıyorum ve burada 7 yıldır çalışan da var, 15 yıldır çalışan var, 20 yıldır çalışan var. Burada çalışan işçiler evlerine ekmek götürüyorlar. Taşeron yasasının bizi kapsayıp kapsamayacağının açıklanmasını istiyoruz. 1 Mayıs itibariyle özelleşen ve yeni gelen firmanın şirket politikası nedeniyle bizlere ‘çalışacak işçi sayısının belli bir kapasitede olduğunu’ söylediler. 1 Mayıs İşçi Bayramı bizim için hezimet oldu” diye konuştu.
HES işletmesinin önüne gelen yaklaşık 25 işçi basın açıklamasından sonra sessizce dağıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.