Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşte haftasonu kayak yapılacak üç adres

Yurt genelinde kar yağışlarının başlamasıyla kış turizmi merkezleri sezonu açtı. Haftasonunu kış sporlarına ayırmak isteyenler için en uygun üç adres.Kayak yapmayı sevenler için Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere...

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2016 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2016 13:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yurt genelinde kar yağışlarının başlamasıyla kış turizmi merkezleri sezonu açtı. Haftasonunu kış sporlarına ayırmak isteyenler için en uygun üç adres.
Kayak yapmayı sevenler için Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre bölgelerdeki kar kalınlık oranları da kayak yapmaya elverişli hale geldiğini gösterir oldu. Bölgelerde kayak yapmaya uygun kar kalınlığının bulunması, kış tatilini bekleyenleri harekete geçirdi. Kayak takımını alan vatandaş yollara düştü. Batı da Kartepe ve Kartalkaya Doğuda Palandöken kayak severlerin uğrak yeri oldu. Kaymayı bilmeyenler için başlangıç seviyesinde kayak eğitimleri veriliyor. Snowboard yapmak istemeyen kişiler ise trekking yaparak veya eline kahvesini alarak manzaranın keyfini çıkarabiliyor.Kış için hazırlıklarını tamamlayan kayak merkezleri tatilcileri bekliyor.

KARTEPE
Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden Kartepe 70 cm ile kar kalınlığının en yüksek olduğu bölge. İstanbul’a yaklaşık 125km uzaklıkta olan Kartepe’de haftasonu itibariyle pistler açılıyor. Hafta sonu bölgede hava durumu tahminleri ise şöyle: Cumartesi çok bulutlu -2 derece, Pazar az bulutlu -1 derece.

KARTALKAYA
Akabinde Bolu’ya bağlı Kartalkaya 50cm kar kalınlığı ile ikinci kayak merkezi olmakta. Bölge Cumartesi günü kar yağışlı -10, Pazar günü az bulutlu -9 derece.

PALANDÖKEN
Kış turizminin önemli adreslerinden biri olan Erzurum Palandöken’de ise kayak sezonu meşalelerle açıldı. sezonu açıldı.

ULUDAĞ
Kayak denilince en popüler adreslerden biri olan Uludağ’da ise kayak sezonu 15 Aralık Perşembe gününden itibaren açılması planlanıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.