Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstanbul’un En Uzun Sualtı Tüneline Sahip Akvaryum Kapılarını Açtı

Outlet alışveriş adası, tema parkı ve marinasıyla geçtiğimiz yıl kapılarını ziyaretçilerine açan Tuzla Viaport Marina’nın, akvaryum etabı da tamamlandı. İstanbul’un en uzun su altı tüneline sahip akvaryumu ’Viasea’ açıldı.Geçtiğimiz...

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2016 10:52
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2016 10:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Outlet alışveriş adası, tema parkı ve marinasıyla geçtiğimiz yıl kapılarını ziyaretçilerine açan Tuzla Viaport Marina’nın, akvaryum etabı da tamamlandı. İstanbul’un en uzun su altı tüneline sahip akvaryumu ’Viasea’ açıldı.
Geçtiğimiz cumartesi günü kapılarını ziyaretçilere açan Viasea Akvaryum, Türkiye’de daha önce görülmemiş farklı yaşam türlerini ziyaretçileriyle buluşturdu. Misafirlerin büyük beğenisini kazanan akvaryumda en çok ilgi insanlarla oynadığı oyunlarla bilinen ’Napolyon’ balığına oldu. Kendisini görmeye gelen ziyaretçilerine yaptığı hareketlerle ilgiyi üzerinde toplayan ’Napolyon’ balığı ismini Napolyon Bonapart’ın şapkasına benzeyen baş yapısından alıyor. En fazla deniz canlıları çeşitliliğine sahip olan akvaryumda, sadece kendi bünyesinde bulunan Kurt balığı, Natilius, Kiton ve Etçil Anemon gibi deniz canlıları sergileniyor. Akvaryum, dünyanın en zehirli 10 canlısı arasında gösterilen Avustralya Taş Balığı gibi canlı türlerini de bünyesinde barındırıyor. Amerika’dan Asya’ya, Avrupa’dan Afrika’ya kadar geniş bir iklim yelpazesine sahip olan akvaryumda Amazon Nehri’nin 3 metreye ulaşabilen boyuyla en büyük balığı ’Arapaima’dan, Akdeniz’in nesli tükenmekte olan balığı ’Orfoz’a, dünyanın en büyük tatlı su balıklarından olan ’Mersin Balığı’ndan Güney Asya’nın dev vatozlarına kadar birçok canlı türünü görmek mümkün oluyor.
Viasea Genel Müdürü Faruk Erdurcan, akvaryum hakkında şu bilgileri verdi: ’’Akvaryum, dünya üzerinde bulunan 3 iklim kuşağındaki farklı deniz canlılarını sergilediğimiz, iklim temasıyla, İstanbul’un en uzun akvaryum tüneliyle Tuzla’da açıldı. 500’ün üzerinde farklı balık türünü ve 12 bine yakın deniz canlısını burada sergiliyoruz. Misafirlerimize vaadimiz eğlence ve eğitimi bir arada sunarak, Viasea’nin diğer eğlence alanları ile birlikte unutulmaz bir gün yaşatmaktır.’’
DENİZ CANLILARI İÇİN TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK AKVARYUM REHABİLİTASYON MERKEZİ
Deniz canlıların için akvaryumda bulunan rehabilitasyon merkezinin çalışmalarına değinen Erdurcan, ’’Türkiye’deki akvaryumlar içinde en büyük rehabilitasyon merkezine sahibiz. Akvaryuma gelen balıklar önce rehabilite ediliyor, adaptasyonları yapılıyor, daha sonra tanklarımıza alınıp sergiye açılıyor. Bununla ilgili çalışan profesyonel ekibimiz var. Veterinerler ve biyologlar günlük olarak balıkların ve tankların bakımını yapıyorlar. Deniz canlılarının hayatlarını sağlıklı şekilde devam ettirmek için en uygun koşulları sağlıyoruz. Rehabilitasyon merkezi sadece balıkları tedavi ettiğimiz bir yer değil, gelen balıkları sergileyeceğimiz tanklara koymadan önce adaptasyonlarını sağlamak için kurduğumuz bir merkez’’ dedi.
RAMAZAN BAYRAMI’NA KADAR İKİNCİ BİLET HEDİYE
Kampanya hakkında bilgi veren Erdurcan, ’’Ramazan Bayramı’na kadar gelen tüm ziyaretçilerimize yıl sonuna kadar geçerli ikinci giriş biletini hediye ediyoruz. Ziyaretçiler biberonla Japon Koi balıklarını besleme, vatoz sevme gibi farklı deneyimler yaşayabilecekler. Şuana kadar gördüğümüz ilgi gayet memnun edici’’ diye konuştu.
Okulların tatil olmasının velilerin çocukları akvaryuma getirmeleri için fırsat olduğunu belirten Genel Müdür Faruk Erdurcan, ’’Ben de bir veliyim. Bu sıcak günlerde velilerin gelebilecekleri en serin yer, suyun altı yani Tuzla’daki Akvaryumuz. İstanbul tarihini temalandırdığımız sualtı akvaryum tünelini ziyaret etmelerini öneriyorum’’ dedi.
Erdurcan, Tuzla’da yer alan akvaryumun, dünya çapında bir tesis olduğunu belirterek, su kalitesi, balık çeşitleri ve sundukları deneyimlerden dolayı ziyaretçileri en kısa sürede akvaryuma beklediklerini söyledi.
İstanbul Boğazı’nın tarihi dokusunu canlandıran ve 88 metreyle İstanbul’un en uzun sualtı tüneliyle dünyanın birbirinden farklı iklim kuşaklarında gelen 12 bin su altı canlı türünü, özel olarak hazırlanmış 47 farklı sergi alanlarında ziyaretçileriyle buluşturan akvaryum, bir ilke imza atarak ’soğuk’, ’ılıman’ ve ’tropik’ kuşaklardan oluşan iklim temalarını dünyada ilk defa bir arada sunuyor. Türler için özel hazırlanmış konseptleriyle de dikkat çeken akvaryum, bu iklim kuşaklarındaki deniz yaşamına ait bir çok türü bir arada görme imkanının yanında özel workshop salonlarıyla da meraklılarına deneyim ve eğitim fırsatları sunuyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.