Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstanbul’un en büyük yemek şenliği

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve Gaziantep’in tüm lezzetlerinin ve kültürünün sergilendiği Gaziantep Yemek Şenlikleri İstanbul’un iki yakasında aynı anda başlayacak.Şenlikler, 23-24-25 Eylül tarihlerinde Avrupa Yakası’nda Beylikdüzü...

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2016 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2016 11:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul’un en büyük yemek şenliği
Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve Gaziantep’in tüm lezzetlerinin ve kültürünün sergilendiği Gaziantep Yemek Şenlikleri İstanbul’un iki yakasında aynı anda başlayacak.
Şenlikler, 23-24-25 Eylül tarihlerinde Avrupa Yakası’nda Beylikdüzü Beylik Pazarı alanında, Anadolu Yakasında ise Kadıköy Selami Çeşme Özgürlük Parkı’nda başlıyor. Geçtiğimiz yıl 100 bin kişinin ağırlandığı İstanbul’un en büyük yemek şenliklerinde bu sene de yoğun katılım bekleniyor. Şenlikte katılımcıların 150 bin porsiyon yemek tüketmesi bekleniyor.
Şenliğe gelenlere renkli bir program hazırladıklarını ifade eden İstanbul Gaziantepliler Derneği Başkanı Ali Uçar, “Kadıköy Selamiçeşme Özgürlük Parkının hemen yanında düzenlenecek etkinlikte pek çok sanatçı sahne alacak. Bu sene 16.’sı düzenlenecek şenlikte ziyaretçilere davul zurna eşliğinde bir eğlence sunacağız. Gazi Antep’in meşhur yemeklerini tadan misafirlerimiz halay çekerek yediklerini eritecek. Yemek ve baklava yeme yarışmalarıyla Antep sofrasının inceliklerini sergileyeceğiz. Şenliğimizde beyran, dövmeli alaca çorba, İçli köfte, kebap, firik pilavı, çiğ köfte, kuru dolma, yaprak sarması, yoğurtlu patates, kekik salatası, nohut dürüm, kebap, kelle paça, katmer, baklava, fıstık gibi yöremizin yüzlerce lezzeti tadılacak” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.