Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstanbul’da “Yeşil” Hamle

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ağaçlandırma çalışmaları kapsamında İstanbul genelinde 300 farklı noktada bu yıl 150 bin ağaç dikiliyor.İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatıyla geçen...

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2016 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2016 12:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul’da “Yeşil” Hamle
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ağaçlandırma çalışmaları kapsamında İstanbul genelinde 300 farklı noktada bu yıl 150 bin ağaç dikiliyor.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatıyla geçen yıl başlatılan ağaçlandırma seferberliği bu yıl daha büyük bir çalışma ile devam ediyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ve Ağaç AŞ işbirliğinde yapılan ağaçlandırma çalışmalarında geçen yıl 110 bin ağaç dikimi gerçekleştirildi. Bu yıl sayı daha da artırılarak 150 bin ağaç dikimi tamamlanıyor.
Her yıl dikilen milyonlarca lale ve soğanlı bitki ile kent rengarenk süslenirken ağaç dikimi çalışmalarıyla yeşile bürünmüş bir İstanbul ortaya çıkıyor. Avrupa ve Anadolu yakasında 300 farklı alanda eş zamanlı çalışmayla 65 farklı türde 150 bin yeni ağaç dikiliyor.
300 FARKLI NOKTADA AĞAÇ DİKİMİ YAPILACAK
Ağaç dikimleri Avrupa ve Anadolu Yakası’nda İSKİ Su Koruma Havzaları ve Tesisleri, Tem Karayolu Güzergahı, Sahil ve İç Parklar başta olmak üzere 300 farklı alanda yapılıyor. Yapılan çalışmalar ile İstanbul yeşile bürünecek.
Ağaçlandırma çalışmalarının büyük bölümü su havzalarında yapılacak. Böylece su alanlarının korunması ve kaçak yerleşimlerin önüne geçilmesi amaçlanıyor. Tem Karayolu güzergahında dikilen ağaçlar ile araçların karbonmonoksit salınımından dolayı oluşan kirliliğin engellenmesi hedefleniyor.
İKLİME UYGUN UZUN ÖMÜRLÜ AĞAÇLAR
Dikilen ağaçların uzun ömürlü olması ve nesilden nesile sağlıklı bir şekilde ulaşması için İstanbul’un iklimine uygun ağaç ve bitki türleri seçiliyor. ‘İstanbul’un Ağaçları’ adı altındaki bu ağaçlar yüzyıllar boyu kentin yeşil dokusunu oluşturacak. İstanbul’un sınırlarından itibaren dikilmeye başlanan ağaçlar ile kente girişlerde yemyeşil bir görüntü ortaya çıkacak.
İstanbul genelinde dikilen 65 farklı ağaç türü arasında Dişbudak, Ligustrum, Çınar, Mavi Servi, Fıstık Çamı, Gladiçya, Dut, Huş, Söğüt, Erguvan, Süs Eriği, Hatmi, Zeytin, Lale Ağacı, Sığla, Demir Ağacı, Mezarlık Servisi, Meşe, Alıç, Süs Armudu, Gürgen, Leylandi, Çitlenbik, Ihlamur, Diş Budak, Atkestanesi, Defne, Süs Kirazı, Ilgın, Erguvan, İleks, Manolya, Oya ağaçları var.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.