Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstanbul Ticaret Üniversitesi’nden olayla ilgili açıklama

İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı İbrahim Çağlar, “Sayın Rektörümüzün polis olan bir yakın koruması var. Bu koruma ile ilgili bir soruşturma için emniyet güçleri almaya geldiler. O da herhalde panikleyerek silahını...

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2016 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2016 16:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı İbrahim Çağlar, “Sayın Rektörümüzün polis olan bir yakın koruması var. Bu koruma ile ilgili bir soruşturma için emniyet güçleri almaya geldiler. O da herhalde panikleyerek silahını çekmiş ve ateş etmiş maalesef. Allah’a şükür bir can kaybı yok. Daha sonra emniyet güçleri kendisini aldılar ve götürdüler. Sanıyorum şu anda ifade veriyor” dedi.
Olayın üniversitenin kurumsal kimliğiyle veya kendisinin doğrudan şahsıyla hiçbir ilişkisinin olmadığını söyleyen İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren, “Sabah 8 buçukta ofisimize geldiğimizde üniversitenin giriş kapısından güvenlik güçlerinin geldi. Ben de her zamanki gibi rutin olarak koruma görevlimizi aşağıya ilgilenmesi için gönderdim. O süre içerisinde iki güvenlik görevlisi arasındaki tartışmadan anlaşıldı ki korumamla ilgili emniyet müdürlüğünün alma konusunda bir tercih ve önceliği var. Sorun bundan ibaret. Üniversitenin kurumsal kimliği ile ya da ben doğrudan şahsımla ilgili bir olay değil. Sonrasında hemen yakın korumam değişti, yeni koruma geldi. Bizim elimizde olan tek bilgi bu. Basın ile de bunu paylaştık” diye konuştu.
İstanbul Ticaret Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Hanifi Parlar ise “Bugün sabah saatlerinde Üniversitemizin Rektörünün resmi korumasını gözaltına almak üzere gelen emniyet güçlerine korumamızın karşılık vermesi üzerine 2 el ateş sesi duyduk. Rektör Hocamız konuyu Sayın Valimizle görüştüler. Vali Bey de korumayla ilgili tutuklama kararı olduğunu teslim olması gerektiğini söyledi. Ben de görevim gereği ilgili şahsı aşağıdaki güvenlik güçlerine teslim etmek üzere aşağıya indim. Ancak güvenlik görevlileri ilgili şahsı aldılar beni de kolumdan tutarak alınmamı söylediler. Güvenlik güçlerimizin görevinden dolayı bir yanlış anlaşılma oldu. Ben okulun genel sekreteri olarak şahsı güvenlik görevlilerine teslim ettim. Daha sonra rutin soruşturma süreci başladı. Üniversitemizle alakalı rektörümüzle alakalı resmi bir işlem olmayıp rektörümüzün daha önceki görevlerinden dolayı resmi polis korumasına sahip olmasından kaynaklanan bir durum” açıklamalarında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.