Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstanbul Muhafazakar Modasına Ev Sahipliği Yapıyor

Dünya muhafazakâr modasının öncü isimlerini bir araya getiren İstanbul Modest Fashion Week (IMFW), Modanisa.com’un ana sponsorluğunda 14 Mayıs tarihine kadar Haydarpaşa Garında moda tutkunlarını ağırlıyor.Türkiye’nin ilk uluslararası...

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2016 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2016 15:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dünya muhafazakâr modasının öncü isimlerini bir araya getiren İstanbul Modest Fashion Week (IMFW), Modanisa.com’un ana sponsorluğunda 14 Mayıs tarihine kadar Haydarpaşa Garında moda tutkunlarını ağırlıyor.
Türkiye’nin ilk uluslararası muhafazakar moda organizasyonu İstanbul Modest Fashion Week, 26 ülkeden 75’ten fazla moda tasarımcısı, kanaat önderi, sektör temsilcisi ile marka ve yatırımcıları buluştu.
Modanisa firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Türe, organizasyon hakkında şu bilgiyi verdi: "Etkinlik 55 ülkeden Müslüman tasarımcıların ve markaların bir araya geldiği bir moda etkinliğidir. Türkiye’nin ilk uluslararası bu konuda moda festivalidir. Burada dünyanın en ünlü muhafazakar moda tasarımcıları bulunuyor. Yarında burada olacaklar. 100 kadar tasarımcı kendi ürünlerini sergileyecek. Ziyaretçiler gelip burada bu ürünleri görebilir. Bir kısmını satın alabilirler. Burada atölye çalışmalarına katılabilirler. Türkiye’deki markalarımızla yurt dışındaki markalar bir araya geliyor. Nasıl işbirliği yapılabilir diye konuşuyor ve birbirleriyle etkileşim başlatıyorlar.’’
’’HEDEFİMİZ TÜRKİYE’NİN TEKSTİL VE MODA ENDÜSTRİSİNDEKİ YERİNİ SAĞLAMLAŞTIRMAK’’
Hedefin Türkiye’nin tekstil ve moda endüstrisindeki yerini sağlamlaştırmak olduğunu anlatan Türe, şunları söyledi:
’’Türkiye’nin tesettür modasında üretim olarak çok ciddi yer alacağını düşünüyorum. Bizim tekstilde çalışan insanlarımız, tekstil markalarımız bu konuda dünyada söz sahibi olacaklar. Çünkü biz aynı dili konuşuyor ve aynı hassasiyete sahibiz. Eğer Müslüman tasarımcılar bir araya gelebilirsek, tüketici olmaktan üretici olmaya geçeceğiz. Hedefimiz İstanbul’u bu konuda önemli merkezlerden bir tanesi yapabilmek. İstanbul olarak bunu hak ediyoruz.’’
’’DOLU DOLU BİR ORGANİZASYON’’
İstanbul Modest Fashion Week Proje Koordinatörü Özlem Şahin, İstanbul Modest Fashion Week kapsamında özel marka ve tasarımcıların defilelerini göreceklerini belirterek "Workshoplarımız bulunuyor. Söyleşilerimiz yer alıyor. Yurtdışından çok özel konuklarımız var. Onlar kendi ülkelerinin kültürlerini, kendi giyim tarzlarını bizimle paylaşıyor. Ziyaretçiler marka stantlarımızda son koleksiyonları görebilecek. İki gün boyunca dolu dolu bir organizasyona ev sahipliği yapıyoruz’’ dedi.
Organizasyonun temel amaçlarından biri muhafazakar moda tasarımcıları bir araya getirmek olduğunu belirten Şahin,’’Yeni işbirlikleri kazanmak ve buna vesile olmak. Birbirlerinden ilham alarak global trendler ortaya koymalarını sağlamak. Dünya çapında herkes tarafından takip edilen global markalar üretmeye vesile olmak’’ dedi.
’’DÜNYA İKİNCİ GÜZELİYLE GELDİK’’
Moda etkinliğine katılan Sherpa Secrets of Mallorca Yönetim Kurulu Başkanı Gamze Karslıgil de, Modanisa’nın davetlisi olarak geldiklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:
"Onlara teşekkür ederiz. Dünya 2’inci güzelimiz ve ayrıca model yüzümüz Natalia Ferrer Fernandez ile beraber geldik. Bayan girişimci olarak kadınların tüm dünyada açılıp, böyle girişimlerde bulunmalarını tavsiye ediyorum. Bu etkinliği özellikle bayanların kaçırmamalarını tavsiye ediyorum. Çok ilginç bir etkinlik. Sanırım, Türkiye’de ilk defa modanisa firması yapıyor.’’
İstanbul Modest Fashion Week (IMFW), doğunun son, Asya’nın batıya açılan ilk noktası tarihi Haydarpaşa Garında dünya muhafazakâr modasının öncü isimlerini bir araya getirdi. Biletler www.istanbulmodest.com’da satışta.
Türkiye’nin ilk ve dünyanın en popüler muhafazakâr giyim sitesi Modanisa.com ana sponsorluğunda Haydarpaşa Garında düzenlenen IMFW’de iki gün boyunca defilelerde birbirinden özel koleksiyonlar görücüye çıkıyor. Heyecan veren organizasyonda katılımcılar özel söyleşilere katılabiliyor, tasarımcı stantlarını ziyaret edebiliyor, workshop ve konferansları izleyebiliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.