Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstanbul kışa hazır

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kış şartları ile mücadele kapsamında kışa hazırlık toplantısı yaptı. Afet Koordinasyon Merkezi’nde yapılan toplantıda İstanbul genelindeki kış hazırlıkları ele alındı. Toplantıda bin 345 araç ve...

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2016 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2016 16:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Büyükşehir Belediyesi kış şartları ile mücadele kapsamında kışa hazırlık toplantısı yaptı. Afet Koordinasyon Merkezi’nde yapılan toplantıda İstanbul genelindeki kış hazırlıkları ele alındı. Toplantıda bin 345 araç ve iş makinesi, 7 bin personel ile kışla mücadele çalışmalarının yapılacağı belirtildi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi kış aylarını sorunsuz geçirmek ve şehir hayatının normal seyrinde devam etmesi için hazırlıklarını sürdürüyor. İBB Afet Koordinasyon Merkezi’nde (AKOM) kış hazırlık değerlendirme toplantısı yapıldı.
İBB Genel Sekreter Yardımcıları Mevlüt Bulut, Dr. Çağatay Kalkancı, İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan, Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Muhammed Şahin, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Osman Savaş, Raylı Sistemler Daire Başkanı Turgay Gökdemir, Zabıta Daire Başkanı Tayfun Karali, Sağlık Daire Başkanı Muzaffer Saraç, AKOM Müdürü Ahmet Tunçsoy, Beyaz Masa, diğer ilgili müdürlükler, İETT, İSKİ, İGDAŞ, İSTAÇ, İSFALT şirketleri genel müdürleri ile Emniyet Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü, İlçe belediyelerin temsilcileri ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve çevre yolları işletmecisi İCA şirketi temsilcisi toplantıda hazır bulundu.
145 bıçaklı traktör köylerin hizmetine verilecek
Toplantıda kış aylarında olması muhtemel kar-buz ve göllenme ile mücadele çalışmaları ele alındı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kış hazırlıkları ile ilgili bilgi veren Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Muhammed Şahin, bin 345 araç ve iş makinesi 7 bin personel ile kışla mücadele çalışmaları yapacaklarını söyledi. Şahin, İstanbul’da 7 bin 373 kilometrelik güzergah ağında 363 müdahale noktasıyla kışa hazır olduklarını dile getirdi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçe belediyelere tuz ve solüsyon desteği sağlanırken talep durumunda takviye yapılacak. Ayrıca ilçe belediyelerinin kendi imkanları yetersiz kaldığı durumlarda Büyükşehir ekipleri tarafından destek verilecek. Köy yollarını ise 145 adet kar kürüme bıçağı takılmış traktörlerle muhtarların gözetiminde vatandaşlar kendileri açacaklar. 6 adet “Kar Kaplanı” otoyollar ve gerektiğinde Havalimanı kar küreme çalışmalarına destek verecek.
İstanbul’da 43 kritik noktaya BEUS sistemi kuruldu
Kışla mücadele kapsamında 43 kritik noktaya Buzlanma Erken Uyarı Sistemi (BEUS) kuruldu. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve çevre yolları için 13 BEUS sistemi ve trafik kontrol kameraları kullanıma hazır hale getirilirken ek önlemler de alındı. Haramidere Kavşağında 1.8 kilometrelik yol boyunca buzlanmaya karşı otomatik spreyleme sistemi kuruldu. İstanbul genelinde kritik noktalara ise tuz torbaları (10 bin ton) bırakılacak.
Kışla mücadele çalışmaları AKOM koordinasyonunda yürütülecek. Araçların belirlenen güzergahlarda yapacakları kar küreme ve yol açma çalışmaları, mevcut araç takip sistemi ile AKOM’dan takip edilecek, gerekli durumlarda araçlar başka bölgelere yönlendirilecek. Kritik kavşaklarda 48 kurtarıcı ve çekici muhtemel yolda kalmalar ve kazalara karşı hazır bekletilecek.
Sokakta yaşayan kimsesiz vatandaşlar için toplama merkezleri planlandı. Zabıta, polis ve ambulanslar ile toplanan vatandaşlar sağlık kontrollerinin ardından misafir edilecekler. Erkekler Zeytinburnu Kompleksi, bayanlar için Darülaceze Merkezi’nde hazırlıklar tamamlandı. İlçe Belediyeleri kendi bölgelerinde tespit ettikleri evsiz vatandaşları İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin misafirhanelerine getirecekler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.