Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstanbul Erkek Lisesi Müdürü Konar’a Eğitimcilerden Destek

İstanbul Erkek Lisesi’nde düzenlenen mezuniyet töreninde öğrenciler tarafından protesto edilen okul Müdürü Hikmet Konar’a Eğitimciler Birliği Sendikası üyelerinden destek geldi.Türkiye’nin en köklü liselerinden biri olan İstanbul Erkek...

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2016 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2016 14:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Erkek Lisesi’nde düzenlenen mezuniyet töreninde öğrenciler tarafından protesto edilen okul Müdürü Hikmet Konar’a Eğitimciler Birliği Sendikası üyelerinden destek geldi.
Türkiye’nin en köklü liselerinden biri olan İstanbul Erkek Lisesi’nin geçtiğimiz gün yapılan 2016 yılı mezuniyet töreninde öğrenciler, okul müdürü Hikmet Konar’ı arkalarını dönerek protesto etmişti. Öğrencilerin protestosuna gerekçe olarak Okul Müdürü Hikmet Konar’ın atamayla gelmesi olarak gösterilse de öğrenciler, yaptıkları açıklamada protestonun gerekçesinin, “Okul Müdürü Konar’ın yaptığı kısıtlamalar” olduğunu iddia etmişti.
Yapılan protestonun ardından Eğitimciler Birliği Sendikası üyesi bir grup eğitimci de Okul Müdürü Hikmet Konar’ı makamında ziyaret ederek destek verdi. Yaklaşık bir saat süren ziyaretin ardından Eğitimciler, okul çıkışında basın mensuplarına açıklamada bulundular.
Öğrencilerin bazı ideolojik gruplar tarafından protestoya yönlendirildiğini belirten Eğitimciler Birliği Sendikası İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Rıfat Kavak, “Bugün bizler eğitimci arkadaşlarımızla beraber bir sendikal reflekse değil, öğretmen ve eğitimci kimliğimizle İstanbul Erkek Lisesini ziyaret ettik. Ziyaretimizin temel amacı bizler eğitimciler, geçen hafta okulda mezuniyet töreninde yaşanan bir olayla ilgili okul müdürümüz Hikmet Konar’ı desteklemektir. Bizler eğitimciler olarak, ideolojik bağlantıyla okullarımızı ve çocuklarımızı şekillendiren bir takım grupların okullardan elinin ayağının çekilmesini istediğimiz için buradayız. Biliyoruz ki çocuklarımız o gün mezuniyet töreninde sırtını döndüklerinde, neden sırtlarını döndüklerinin bilincinde değillerdir. Biliyoruz ki karne günü o çocuklar gelip elini öpeceklerdir, ondan özür dileyeceklerdir. Ama bizim tasamız ve kaygımız yarın bu çocuklarımızın, üniversitede bir yere geldiklerinde ülkesine, milletine, anne ve babasına sırtını dönmesi kaygısıdır. Bu yüzden biz buradayız” diye konuştu.
“BİZLER BU ÇOCUKLARIMIZA SAHİP ÇIKMAZSAK, YARIN ONLARA SAHİP ÇIKACAK BELLİ İDEOLOJİLER OLACAKTIR”
Çocukların ailelerine çağrıda da bulunan Kavak, "Buradan anne ve babalarına sesleniyoruz. Çocuklarımıza sahip çıkalım. Bizler bu çocuklarımıza sahip çıkmazsak yarın onlara sahip çıkacak belli ideolojiler olacaktır. Bizler burada eğitimciler olarak Hikmet hocanın özelinde proje okullar olarak bahsedilen, özel okullarımızla ilgili, operasyon yapmak isteyenlere karşı çıkmak için burada toplandık. Müdür beyin psikolojisi gayet iyi, güler yüzlü ve herhangi bir sıkıntısı yok. Çünkü bunla karşılaşacağını biliyordu. Bizler, eğitimciler biliyoruz ki değişim yaptığınız yerde değişime karşı çıkacak olan bir takım kitleler olacaktır. Ve kendisi buna hazırlıklıydı. Çocukları çok seviyor, gidip yanında oturan çocuklar da vardı az önce. Bu manada herhangi bir sıkıntı yaşamıyor" şeklinde konuştu.
Protestocu çocukların neden eylem yaptığını bile bilmediğini vurgulayan Kavak, "Bir takım öğrenciler ziyaretine gelmiş elbette. ’Çocuklarım siz neden böyle bir eyleme kalkıştınız?’ sorusuna, ’hocam bize buraya atanmışsınız. Buraya Milli Eğitim Bakanlığı tarafından atanmış müdür olarak söylüyorlar’ şeklinde cevap vermişler. Elbette ki o kişi Ulaştırma Bakanı tarafından atanacak kişi olmayacak. Yani bu çocuklar müdürlerine, arkadaşımız Hikmet beye niye böyle bir eylem yaptıklarının bilincinde değil. Birileri onlara yap dediler ve yaptılar. Fakat bugün de bu çocuklarımız Hikmet hocalarının yanındalar. Elini tutmaya yani kara gününde elinden öpmeye hazır çocuklarımız. Bizler de eğitimci arkadaşlarımızla burada bu bilinçle Hikmet hocanın yanında, eğitime ideolojilerin bu kadar sokulmaması için buradayız. İnşallah da buna son verilecektir düşüncesindeyiz. Bu gruplar değişkendir elbette lakin bizde biliyoruz ki ideolojik hareketler çok küçük eylemlerle başlar. Bu küçük eylemler çocuklar ne yaptığını bilmeden işin içerisine girer. Yarın o eylem üzerinde bu ideolojik kamplaşma ileri ki dönemlerde de devam eder" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.