Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstanbul "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne hazırlanıyor

Yenikapı’da Demokrasi ve Şehitler Mitingi için yapılan hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.15 Temmuz darbe girişiminin ardından milyonlarca vatandaş yurdun dört bir yanında demokrasi nöbetini sürdürüyor. Darbe girişiminin yaşandığı...

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2016 19:29
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2016 19:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yenikapı’da Demokrasi ve Şehitler Mitingi için yapılan hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.
15 Temmuz darbe girişiminin ardından milyonlarca vatandaş yurdun dört bir yanında demokrasi nöbetini sürdürüyor. Darbe girişiminin yaşandığı gecenin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da desteğiyle demokrasi nöbeti tutmaya başlayan vatandaşlar, yine Erdoğan’ın katılımıyla Pazar günü yapılacak olan ’Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ ile nöbetlerini sonlandıracak.
Yenikapı’da yapılacak Demokrasi ve Şehitler Mitingi için alana 60 metre genişliğinde, 16 metre yüksekliğinde sahne kurulurken, ses sistemi, led ekranlar ve arama noktalarındaki kapıları beslemek üzere 54 adet jeneratör konuşlandırıldı. Tüm hızıyla devam eden hazırlıklar kapsamında bugüne kadar Türkiye’de kurulmuş 1 milyon watt gücünde en büyük seslendirme sistemi ve 20 adet ses sistemi kulesi kuruluyor. Devasa ses sistemi için 300 kişilik bir ekip 3 gün çalışarak hazırlık yapacak. Final mitingine gelen bütün vatandaşların sahneyi görebilmesi için alanda 22 adet led ekran olacak. Miting alanında polis ekipleri dışında yaklaşık 13 bin kişi görev alacak.
Vatandaşlar denizden vapurlarla, karadan ise otobüs ve metro hatlarıyla alana gelecek. Alana otobüslerle gelen vatandaşlar, Kazılçeşme’de oluşturulan park alanından yürüyerek mitinge ulaşacak. Yaşlılar, çocuklar ve kullanmak isteyenler için ise 20 adet otobüs Kazlıçeşme-Yenikapı arasında sefer yapacak. Deniz yolu ile miting alanına gelmek isteyen vatandaşlar için Silivri, Bakırköy, Yenikapı, Sirkeci, Eyüp, Sütlüce, Haliç Kongre Merkezi, Beykoz, Üsküdar, Kadıköy, Pendik ve Adalar iskelelerinden seferler düzenlenecek. Ayrıca, alanda herhangi bir olumsuz sağlık durumu oluşmasına karşı 102 adet kara ambulansı, 1 adet deniz ambulansı görev yapacak. Ayrıca helikopter ambulans hazır olacak. 728 sağlık personeli ve 20 adet itfaiye aracı alanda görev yapacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.