Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul’a aşçı yetiştiriyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın 2013 yılında işsiz gençleri istihdam etmek amacıyla hayata geçirdiği ’Geleceğin Aşçılarını Yetiştiriyoruz’ projesi 6’ncı dönem mezunlarını verdi.İstanbul Büyükşehir...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2016 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2016 16:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın 2013 yılında işsiz gençleri istihdam etmek amacıyla hayata geçirdiği ’Geleceğin Aşçılarını Yetiştiriyoruz’ projesi 6’ncı dönem mezunlarını verdi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Florya Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen mezuniyet töreninde aşçılar sertifikalarını İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı ve İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mevlüt Bulut’un elinden aldı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde 2 yıl boyunca süren eğitimi başarıyla tamamlayan 76 aşçı ve garsonun sertifika töreninde konuşan Hayri Baraçlı, "Bugün Öğretmenler Günü. Tüm öğretmenlerimizin bu özel gününü kutluyorum. Ben de bir öğretmen olarak siz öğrencilerin mezuniyetinde karşınızda olmak benim için büyük bir mutluluk" diye konuştu.
"Başkanımız Kadir Topbaş’ın eğitime verdiği önemin bir yansıması bu" diyen Baraçlı, 6’ncı dönemi biten kursun 3 yıl içerisinde 311 öğrenciyi mezun ettiğini söyledi. Şubat 2017’de başlayacak yeni öğretim dönemiyle birlikte 185 öğrencinin daha eğitim almaya başlayacağını ifade eden Baraçlı, "Sizler bizlere belki de yemek yemeyi öğreteceksiniz. Belki de bizler yemek yemeyi bilmiyoruz. Karnımız doyurmak amacıyla değil gözümüzü ve gönlümüzü doyurmak amacıyla yemek yememiz lazım. Bunu da bizlere öğretecek olan sizlersiniz. Siz değerli arkadaşlarımız Büyükşehir Belediyesinden aldığınız bu eğitimle hem İstanbul’da hem Türkiye’de hem de dünyada marka olma yolunda hareket edeceksiniz. Bizler de İBB olarak sizlere destek vereceğiz" ifadelerini kullandı.
Yerel Yönetim Akademisi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1996 yılında başlattığı İSMEK’in Kadir Topbaş ile birlikte daha da büyüdüğünü dile getiren Hayri Baraçlı konuşmasını şöyle sürdürdü:
"İSMEK 20’nci yılını doldurdu. İSMEK Sayın Başkanımızın da ifade ettiği gibi dünyanın en büyük açık üniversitesi. Yetiştirdiği öğrencileriyle İstanbul’a ve Türkiye ekonomisine ciddi katkılar sağlıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın 1996 yılında başlatmış olduğu bu eğitim felsefesi ve vizyonuyla çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Başkanımızın verdiği yetkiyle de Yerel Yönetim Akademisi kuracağız. Bu akdemiyle de çok farklı bir eğitim vereceğimizi ifade etmek istiyorum. Bu da Avrupa’nın en büyük Yerel Yönetim Akademisi olacak. Bizler eğitime önem veriyoruz çünkü yetişmiş iş gücüne ihtiyacımız var. Yetişmiş iş gücü demekte bizleri geleceğe taşıyan insanlar demek."
Konuşmaların ardından İBB Florya Sosyal Tesislerinin mutfağına geçen protokol, dünya genelinde yapılan yarışmalarda dereceye giren aşçıların ödül aldıkları yemekleri nasıl yaptıklarını izledi. Sertifika törenine katılan katılımcılar daha sonra da birbirinden lezzetli yemekleri tatma fırsatı buldu.
Yeni dönemde 185 çırak eğitim alacak
2017 yılının Şubat ayında başlayacak 7’nci dönemde 185 İstanbullu genç eğitim programına dahil olacak. Yemek ve mutfak kültürüne yönelik teorik ve pratik 2 yıllık eğitimi kapsayan program yılda iki dönem açılıyor. Programda İstanbullu gençler sanitasyon ve hijyen kuralları başta olmak üzere, bıçak kullanımı, doğrama teknikleri, mutfak düzeni, ara sıcak, çorba, zeytinyağlı, sıcak yemek, pasta yapımı, masa düzeni, servis, sunum ve süsleme gibi bir çok konuda eğitimler alıyor.
Eğitim hayatı yarım kalmış gençlere yönelik 3 yıldır devam eden eğitim programında yetişen aşçı ve garsonlar İstanbullulara hizmet veriyor. Eğitim programını başarıyla tamamlayan 106 aşçı ve garson İBB mutfaklarında ve İBB Sosyal Tesisleri’nde, 205 genç ise özel sektörde İstanbullulara lezzetlerini sunuyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.