Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstanbul Aydın Üniversitesi ve Beyoğlu Belediyesi 15 Temmuz’u kitap haline getirecek

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki hain darbe girişimine ilişkin vatandaşların duygu ve düşüncelerini ifade etmeleri için Taksim’de açılan 27 anı defteri, İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) ve Beyoğlu Belediyesi...

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2016 17:56
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2016 17:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki hain darbe girişimine ilişkin vatandaşların duygu ve düşüncelerini ifade etmeleri için Taksim’de açılan 27 anı defteri, İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) ve Beyoğlu Belediyesi işbirliği ile kitap haline getirilecek.
Darbe girişiminin ardından, vatandaşların yaşadıklarını aktarması için "Millet destanını yazıyor" sloganıyla Beyoğlu Belediyesi tarafından Taksim’de açılan anı defterleri kısa sürede toplumun her kesiminden büyük ilgi görmüş ve açılan defterlerin sayısı 27’ye ulaşmıştı. Hain darbe girişiminin tanığı olan ve aynı zamanda canı pahasına iradesine sahip çıkarak büyük bir kahramanlık örneği gösteren vatandaşların 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşadıklarının gelecek nesillere aktarılması için anı defterlerinde yazılanlar, İstanbul Aydın Üniversitesi bünyesinde oluşturulan sosyoloji grubu tarafından analiz edilerek kitap haline getirilecek.
Hain darbe girişimi karşısında Türk halkının büyük bir kahramanlık örneği sergilediğini vurgulayan İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın “Türk halkı 15 Temmuz’daki hain saldırılara, hain kalkışmalara ve milleti bölmeye çalışan kirli zihniyete karşı yekvücut olmuştur. Bu destansı duruşuyla kendi özgürlüğü ve demokrasisi için canını seve seve feda edebileceğini tüm dünyaya göstermiştir. Bu hainlerin saldırılarına karşı aziz milletimizin canı pahasına verdiği mücadele her türlü takdirin üzerindedir. Sadece devletin, hükümetin ve siyasi partilerin çalışmalarıyla dünya kamuoyunu aydınlatmaya çalışmak yeterli değildir. Üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, özel ve kamu kuruluşları kısacası herkes el ele vermeli ve Türk halkının demokratik duruşundaki haklılığı dünyaya duyurmalıdır.” dedi.
İAÜ Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Aydın, Türk Halkı’nın bu davranışı ile İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterildiği hatırlatmasında bulunarak “Nobel Barış Ödülü aslında bir sembol. Hepimiz bugünlerde demokratik duruşu, fedakârlığı, halkı için kendisini feda eden liderinin duruşunu, hükümetinin ortaya koymuş olduğu iradeyi gördük. Maalesef dünya kamuoyu bunu çok farklı mecralardan kirli bilgilerle aktarmaktadır. Biz aslında Nobel Barış Ödülü’nü bir şemsiye olarak kullanıyoruz. Asli olan, bu halkın ortaya koymuş olduğu iradenin dünyaya anlatılması ve dünyaya duyurulmasıdır.” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.