Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşsiz aileye dördüz bebek sürprizi

Adana’da bir kız çocuğu sahibi Pervin-Emrullah Yağmur çiftinin 6 aylık tedavi ardından dördüz bebekleri oldu. İşsiz anne ve baba şimdi bebeklere nasıl bakacağını düşünüyor.7 yıl önce evlenen Emrullah (34) ve Pervin Yağmur (29) çiftinin...

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2016 10:28
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2016 10:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana’da bir kız çocuğu sahibi Pervin-Emrullah Yağmur çiftinin 6 aylık tedavi ardından dördüz bebekleri oldu. İşsiz anne ve baba şimdi bebeklere nasıl bakacağını düşünüyor.
7 yıl önce evlenen Emrullah (34) ve Pervin Yağmur (29) çiftinin 1 yıl sonra Azra (6) ismini verdikleri bir kız çocukları dünyaya geldi. Pazarlarda yevmiye karşılığı çalışan Emrullah Yağmur bir de erkek çocuğunun olmasını istedi. Ancak eşi bir türlü hamile kalamadı. Bunun üzerine Yağmur çifti özel Ortadoğu Hastanesi’ne gitti. Dr. Ayten Baymazçöktü, Pervin Yağmur’a tedavi uygulamaya başladı. Tedaviden 6 ay sonra Pervin Yağmur hamile kaldı. Bir süre sonra Yağmur’un dördüz bebek dünyaya getireceği öğrenildi. Bunun üzerine aileye bebeklerin 2 tanesinin hayatına son verilebileceği, dünyaya geldiklerinde sağlıklı olamayabilecekleri ihtimali söylendi ancak Yağmur çifti bebeklerin hepsini dünyaya getirmek istediklerini belirtti.
Doktor kontrolünde hamilelik devam ederken bebekler 7.5 aylık olduğu dönemde genç anne Pervin Yağmur erken doğum yapmak zorunda kaldı. Dördüzler 10 Temmuz 2016 tarihinde dünyaya geldi. Bahar, Gamze, Aylin ve Damla adı verilen bebekler erken dünyaya geldiği için hastanede kuvözde kalmak zorunda kaldı. Erken doğum olduğu için ağırlıkları ve boyları normal olarak dünyaya gelen dördüzlerden birinin hastanedeki tedavisi sürüyor.
Dr. Ayten Baymazçöktü, 6 aylık medikal bir tedaviden sonra dördüz gebelik oluştuğunu tespit ettiklerini belirterek, "Bütün takiplerini yaptık 30’uncu haftaya kadar geldik sancısı dayanılmaz olunca hastayı yatırdık ve sezaryen ile bebekleri dünyaya getirdik. Bebeklerin 4’ü de kız 1 tanesinin durumu kritik diğer 3’ünün durumu iyi" dedi.
"İlk duyduğumuzda çok sevindik ama bunun maddi zorlukları olduğu için ister istemez zorlanma durumumuz oldu"
Baba Emrullah Yağmur kızlarının yanından bir an olsun ayrılmazken, çok mutlu olduğunu belirterek, "Allah herkese nasip etsin diyorum. İlk duyduğumuzda çok sevindik ama bunun maddi zorlukları olduğu için ister istemez zorlanma durumumuz oldu. Buradan devlet büyüklerimize, öncelikle çocuklarıma bakacağım şekilde bir iş imkanı sağlamalarını istiyorum. Pazarlara gidiyorum yevmiye ile çalışıyorum evimde kira olduğu için ve dördüz olduğu için çok zorlanacağımın farkındayım. Evimiz kira bir yardım gelmezse artık Allah ne kadar güç verdiyse elimizden geleni yapacağız. Şu an sadece pazarlara gidiyorum amcam ya da babamla beraber başka bir gelirim yok. İyi kötü geçiniyorduk bu şekilde ama Allah kısmet etti bu dördüz olduğu için bayağı bir zorlanacağız. İlk duyduğumuzda çok sevindik ama bunun maddi anlamda giderine baktığınızda insan biraz üzülüyor, yani acaba bakabilecek miyim acaba mağdur edecek miyim bunları düşünüyorum bundan sonra her şeyi önce Allah’a sonra büyüklerimize bırakmışım" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.