Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsrail Konsolosluğu Önünde “Raid Salah” Protestosu

İsrail Başkonsolosluğu önünde toplanan Uluslararası Genç Aktivistler Derneği, Filistin 1948 İslami Hareketi Lideri Şeyh Raid Salah’ın 9 ay hapis cezasına çarptırılmasını protesto etti.İsrail sınırları içerisinde faaliyet gösterirken...

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2016 09:19
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2016 09:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İsrail Başkonsolosluğu önünde toplanan Uluslararası Genç Aktivistler Derneği, Filistin 1948 İslami Hareketi Lideri Şeyh Raid Salah’ın 9 ay hapis cezasına çarptırılmasını protesto etti.
İsrail sınırları içerisinde faaliyet gösterirken geçtiğimiz haftalarda işgal rejimi mahkemesi tarafından kapatılan Filistin 1948 İslami Hareketi Lideri Şeyh Raid Salah’ın 9 ay hapis cezasına çarptırılması Uluslararası Genç Aktivistler Derneği tarafından protesto edildi. İsrail Başkonsolosluğu önünde toplanan 10 kişi, ellerinde dövizlerle slogan attı. Ardından basın açıklamasını yapan Uluslararası Genç Aktivistler Derneği Genel Başkanı Erkan Helvacı, “Filistin 1948 İslami Hareketi ve Kudüs Muhafızı Şeyh Raid Salah 2007’de verdiği bir Cuma hutbesinde, sözde ‘şiddete teşvik ettiği’ suçlamasıyla işgalci siyonist rejim tarafından 9 ay hapse mahkum edilmiştir ve bugün 8 Mayıs Pazar günü tevkif edilerek cezaevine konulacaktır. İşgal ettiği topraklarda her gün yeni bir zulüm çeşidiyle karşımıza çıkan siyonist rejim bu kez de siyasi bir karar alarak hukuk cinayetine imza atmıştır” dedi.
Helvacı, “Hayatını Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın özgürlük mücadelesine adayan Şeyh Raid Salah, gerek 2 dönem yaptığı belediye başkanlığı süresince ve gerekse 15 yıldır sürdürdüğü İslami hareket liderliği döneminde, başta Müslümanlar olmak üzere her türden etnik ve dini kimliğin hukukunu gözeterek, mücadelesini onurlu bir şekilde sürdürmüş ve Müslüman olmayan insanların dahi takdirini kazanmış bir Müslüman liderdir” ifadelerini kullandı.
“Siyonist rejimin önünde tek bir yol vardır” diyen Helvacı, “Kudüs Muhafızı Şeyh Raid Salah’ı bir an önce özgür bırakmak ve işgal ettikleri günden beri zulüm, kan ve gözyaşından başka bir şey getirmedikleri Mescid-i Aksa’mızdan ve etrafı mübarek kılınan topraklarımızdan bir an evvel çekip gitmektir” diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından grup, konsolosluk önünde siyah çelenk ve dövizlerini bıraktı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.