Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Isparta Valisi Şehmus Günaydın:

Isparta Valisi Şehmus Günaydın, dün gece gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminin ardından 10 kişi hakkında yakalama kararının çıktığını ve bunlardan 6’sının gözaltına alındığını söyledi.Isparta Valisi Şehmus Günaydın,...

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2016 17:48
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2016 17:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Isparta Valisi Şehmus Günaydın:
Isparta Valisi Şehmus Günaydın, dün gece gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminin ardından 10 kişi hakkında yakalama kararının çıktığını ve bunlardan 6’sının gözaltına alındığını söyledi.
Isparta Valisi Şehmus Günaydın, dün gece yaşanan darbe girişiminin ardından Emniyet Müdürlüğü binasında açıklamalarda bulundu. Jandarma ve emniyet teşkilatına teşekkür eden Günaydın, “Bu kararlılığımız devam edecek. Vatandaşlarımız işlerini güçleri bitirdikten sonra tekrar şanlı bayrağımızı alarak akşamları meydanlara çıksınlar. Bu darbecilere hep birlikte Allah’ın izniyle fırsat vermeyeceğiz. Bunlar milletimizden gereken dersleri almışlardır. Bundan sonra da bu tür kalkışma içerisinde olanlar hak ettikleri dersi mutlaka bu şanlı milletten alacaklardır. Tüm kurumlarımız görevinin başındadır. Dimdik ayaktalar ve büyük bir fedakarlıkla vatanı milletini seven görevlileriz ve fedakar hemşehrilerimiz bu direnişi sonlandırdık ama akşamları şanlı bayrağımızı alarak meydanlarda demokrasinin zaferini kutlayalım ve bu darbecilere dün olduğu gibi bundan sonra da asla ve asla fırsat vermeyelim” dedi.
6 kişi gözaltında
Isparta’da gözaltı işlemlerinin devam ettiğini ifade eden Vali Günaydın, “Gözaltına alınacak kişi sayısı 10 ve bunun 6’sı gözaltına alındı. Adliyede işlemleri devam ediyor. Bundan sonraki gelişmeler hakkında da yine Ispartalı hemşehrilerimiz bilgilendirilecektir. Ispartalı hemşehrilerimiz rahat olsunlar arkadaşlarımız fedakarca çalışmalarıyla bu darbe girişimi durdurulmuştur. Milletimizin bu çabası, bu direnişi tarihe altın harflerle yazılacaktır" ifadelerini kullandı.
"Darbecilere fırsat vermeyeceğiz"
Gözaltına alınanlar arasında savcılar ve rütbelilerin bulunduğunu kaydeden Vali Günaydın, "Adli bütün işlemleri hızlı bir şekilde tamamlandıktan sonra yüce Türk adaletine teslim edileceklerdir. Bundan sonra da gelişmelere göre gözaltı olabilir. Bu konuda herkes aklını başına alsın. Bu devletle bu milletle kimse baş edemez. Bunu açıkça ifade ediyorum. Isparta önemli bir yer bu konuda. Isparta halkı ve görevli arkadaşlarımızı bu darbecilere tarihi bir ders vermiştir ve bu kalkışmalar olduğu sürece aynı cevabı alacaklardır. 24 saat hepimiz ayaktayız ve bu darbecilere fırsat vermeyeceğiz" diye konuştu.
"Bütün tedbirleri üst seviyede aldık"
Isparta’da bütün tedbirleri üst seviyede aldıklarını kaydeden Vali Günaydın, "Buradaki paralel yapının yapılandığı Isparta’da kendilerine fırsat verilmeyerek kendileri tamamen bu olayda kontrol altına alınmışlardır. Bu olaylarda kendilerinin hiçbir girişimleri başarılı olmamıştır. Bu terör örgütüne fırsat verilmemiştir bundan sonra da fırsat verilmeyecektir. Bu kalkışma tekrar olduğu takdirde tekrar aynı cevabı alacaklardır" şeklinde konuştu.
"’Yakın’ emrini ben verdim"
Isparta’dan Eğirdir’deki askerleri taşımak için Tugaydan yola çıkan ancak polis tarafından önleri kesilerek geri gönderilen otobüslere karşı çıkılması durumunda ’yakın’ emrini kendisinin verdiğini aktaran Günaydın, "Gerekirse yine vereceğim. Buradan darbeye karışacak kişilerin sevk edileceği otobüsler haber verilmişti. Vatandaşlarımız istihbaratımız bize verdiği bilgiler sayesinde bu otobüsler Eğirdir’e giderken talimatım şu oldu: ’Şoförlere kesinlikle oraya girilmeyecek denilecek. Bu talimata uymayacak şoförler gerekirse araçtan indirilerek o araçlar yakılacak’ oldu. Bundan sonra da bu talimatım geçerli."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.