Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Isparta enerjisini çöpten alacak

Isparta Belediyesi tarafından Koçtepe köyü mevkiinde bulunan çöp depolama alanında kurulan 7.5 milyon lira değerindeki enerji üretim tesisi törenle hizmete açıldı.Açılış törenine Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Süleyman...

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2016 17:33
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2016 17:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Isparta Belediyesi tarafından Koçtepe köyü mevkiinde bulunan çöp depolama alanında kurulan 7.5 milyon lira değerindeki enerji üretim tesisi törenle hizmete açıldı.
Açılış törenine Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü İlker Çarıkçı, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, günde 350 tona yakın çöpün depolandığı alanda kurulum çalışmaları tamamlanan ‘çöpten elektrik enerjisi üretim tesisi’ ile aylık 2.8 megavat elektrik enerjisi üretileceğini ve enerji üretiminden aylık 600 bin lira gelir elde edileceğini açıkladı. Üretilen elektrikten elde edilen gelirin yüzde 52’sinin belediyeye kalanının ise tesisi yapan firmaya ait olacağını belirten Günaydın, “5 bin konutun üzerinde yerin elektriğini karşılıyoruz. Hatta 6 bin konut diyebiliriz. Isparta’da yaklaşık 45 bin konut var. Hesaba vurduğumuzda şehir merkezinin yüzde 9’unun elektriğini bizim santralimiz karşılıyor. Tesisimizin milli olmasından dolayı seviniyorum. Milliyetçilik, ülkecilik ve vatanseverlikten dolayı seviniyorum. Yurt dışından elektrik ithal durumdayız. Bir damlada olsa elektriğe milli olarak bir katkımız oluyor. Bizde devletimize ve milletimize bu yönden de katkıda bulunduğumuza inanıyoruz. Keşke daha büyük tesisler kurabilsek ama umutsuz olarak görülen yerde bir ayda 600 bin lira gelir sağlıyoruz” dedi.
Başkan Günaydın, çevre dostu tesisle birlikte koku sorununun da ortadan kalktığını söyledi. Konuşmaların ardından, tesis kurdelenin kesimiyle açıldı. Firma yetkilisi tarafından katılımcılara, enerjinin nasıl üretildiğine dair bilgi verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.