Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşlerini beğenmediği mültecileri ilçe merkezine bırakarak kaçtı

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesine çalıştırılmak üzere getirilen Suriye uyruklu 19 sığınmacının işini beğenmeyen patron, işçileri ilçe merkezine bırakarak kaçtı.Gaziantep göçmen barınma merkezinden domates toplatmak için Çanakkale’nin...

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2016 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2016 13:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çanakkale’nin Bayramiç ilçesine çalıştırılmak üzere getirilen Suriye uyruklu 19 sığınmacının işini beğenmeyen patron, işçileri ilçe merkezine bırakarak kaçtı.
Gaziantep göçmen barınma merkezinden domates toplatmak için Çanakkale’nin Bayramiç ilçesine getirilen ve çoğu çocuk yaşta olan 19 Suriyeli göçmenin işini beğenmeyen tarla sahibi, işçileri bir araçla ilçe merkezine getirip araçtan indirerek ayrıldı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay mahalline giden güvenlik güçleri, sığınmacıların ifadelerine başvurdu. Türkçe bilen bir Suriyeli, kendilerine yevmiye ile domates toplatmak isteyen bir kişinin isteği üzerine otobüs ile Antep’ten geldiklerini, iki gün çalıştıktan sonra patronun, "Siz günde 600 kasa domates toplayamıyorsunuz. Benim işime yaramazsınız" diyerek ilçe merkezine bıraktığını iddia etti. Suriyeli işçiler, Gaziantep’teki göçmen merkezinde kalan ailelerinin geçimini sağlamak için işe geldiklerini, patronun ise işlerini beğenmediği için iki günlük emeklerinin karşılığını da vermeden sokakta bırakarak ortadan kaybolduğunu ifade etti.
Mülteciler, geldikleri kampa geri gönderilmek üzere göçmen toplama merkezine teslim edilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.