Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İslami İlimler Olimpiyatında Dereceye Girenlere Ödülleri Takdim Edildi

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul İmam Hatip Okulları İslami İlimler Olimpiyatı Ödül Töreni’nin yaptığı konuşmada, "Siz, imam hatipli kardeşlerimizin bu olimpiyat ödül töreninde bir araya gelmeniz, aslında Türkiye’deki...

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2016 18:10
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2016 18:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul İmam Hatip Okulları İslami İlimler Olimpiyatı Ödül Töreni’nin yaptığı konuşmada, "Siz, imam hatipli kardeşlerimizin bu olimpiyat ödül töreninde bir araya gelmeniz, aslında Türkiye’deki son 150 yıllık mücadelenin sonuçlarını gösteren, kimin kazandığını gösteren önemli bir toplantıdır. Önemli bir şölendir” dedi.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Gaziosmanpaşa Belediyesi ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen, imam hatip orta okullarının bilgilerini yarıştırdığı İstanbul İmam Hatip Okulları İslami İlimler Olimpiyatı’nda dereceye girenler için düzenlenen İstanbul İmam Hatip Okulları İslami İlimler Olimpiyatı Ödül Töreni’ne katıldı. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş; İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci ve Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ile birlikte, 160 imam hatip ortaokulundan 23 bin 200 öğrenciyi buluşturan İstanbul İslami İlimler Olimpiyatında dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti.
Kurtulmuş, imam hatip mezunu olarak öğrencilerin arasında bu coşkuyu yaşıyor olmaktan son derece mutluluk duyduğunu belirterek, “Bu programı düzenleyen Gaziosmanpaşa Belediyesine ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum. 203 arkadaşımıza ödül verilecek. Bugün burada bu cıvıl cıvıl salonda siz, imam hatipli kardeşlerimizin bu olimpiyat ödül töreninde bir araya gelmeniz aslında Türkiye’deki son 150 yıllık mücadelenin sonuçlarını gösteren, kimin kazandığını gösteren önemli bir toplantıdır. Önemli bir şölendir” dedi.
"İMAM HATİP OKULLARI DAVASI TÜRKİYE’DE MİLLETİN MEDENİYETİNİN DEĞERLERİ İLE BULUŞMA MÜCADELESİNİN ÖZETİDİR”
Kendisinin okuduğu döneme göre şimdiki İmam Hatip öğrencilerin daha şanslı olduklarını belirterek sözlerine devam eden Kurtulmuş, “Biz, bizden öncekilere göre daha şanslıydık. Bu memlekette, bu coğrafyada İslam dünyasının amiral gemisi olan Türkiye’de büyük Osmanlı cihan devletin özeti olan bu ülkede 150 yıldır nice acılar yaşadık. 150 yıldır maalesef birbirinden kopuk iki olumsuz ama Türkiye’nin önemli yıllarının ortadan kaybolmasına neden oldu. Bunlardan birisi 150 yıldır hakim olan zümrenin zihniyetiydi. Onlar nasılsa biz batının karşısında yenildik. Eğer bu değerlerimizi bırakırsak, İslami değerlerden, milli kültürümüzden, geleneklerimizden uzaklaşırsak, eteklerimizden çeken bu tarihimizden kurtulursak adam oluruz zannettiler. Ve, ne varsa onu taklit etmeye çalıştılar. Batıda ne varsa onu taklit ederek adam olacaklarını zannettiler. Ama bu taklidin bir faturası vardı. O da geçmişi aşağılamak, inançları aşağılamak, müminleri aşağılamak ve bu memleketin aslını oluşturan, bu aziz milletin ana direği olan o kültürümüzü yok etmek. 150 yıldır maalesef hakim oldular. Yıllarca İmam Hatiplilere onun için zulmedildi. Diğer tarafta da biz nasılsa yenildik diyerek içine kapanan kendisinden korkan, geçmişinden korkan, geçmişiyle yüzleşmekten korkan, bilimden uzaklaşan, dünyaya küsen geniş bir Anadolu kitlesi vardı. İste sevgili İmam Hatipliler, değerli gençler, tam da İmam Hatip okulları meselesi bu iki ucun arasındaki dengenin kurulmasıdır. İmam Hatip okulları meselesi, İmam Hatip okulları davası Türkiye’de milletin medeniyetinin değerleri ile buluşma mücadelesinin özetidir. Türkiye’nin tarihiyle barışmasının özetidir. Türkiye’nin 3 asırdır meydan okumaya cevap verme arayışının bir özetidir” şeklinde konuştu.
“İMAM HATİPLİLER ÖLÜ YIKASIN DEDİLER”
“Onlar istiyorlardı ki imam hatip okulları olmasın” diyerek sözlerine devam eden Kurtulmuş, “Çünkü imam hatip okulları olursa dini bütün, dinini bilen, milletini bilen, atasını bilen, geçmişiyle barışık bir nesil yetişir ve bütün bu yaşananları sorgular diye endişe ediyorlardı. Onun için baktılar ki önleyemiyorlar, bari imam hatipliler ölü yıkasın dediler. İmam Hatipli olacaksınız, ölü yıkayacaksınız. Bu kötü bir şey olduğu için söylemiyorum. Ama orada kısıtlı dursun imam hatipliler toplumsal hayata karışmasın istediler. İşte tam burada o verilen mücadelenin özeti bugün çok şükür meyvelerini veriyor. Dün kapılarına örümcek yuvaları kurulmaya başlanan, oluşmaya başlayan İmam Hatipler şimdi çok şükür cıvıl cıvıl şen bir şekilde Türkiye’nin her yerinde faaliyet gösteriyor, milyonlarca öğrencisi var” dedi.
“ÇOK ŞÜKÜR BU MESELEYİ MİLLET KAZANDI, ŞİMDİ İKİNCİ SAFHA BAŞLIYOR”
Bugün burada sadece 23 bin öğrencinin katıldığı bir olimpiyatın ödül törenini yaptıklarını ve 203 kişiye ödül vereceklerini belirterek sözlerine devam eden Kurtulmuş, “Anadolu’nun birçok yerinde bu tür faaliyetler yapılıyor. Demek ki çok şükür bu meseleyi millet kazandı. Millet, tarihine, değerlerine, medeniyetine sahip çıkarak kendi okullarına sahip çıktı ve kendi gençliğini yetiştirdi. Şimdi değerli kardeşlerim ilk dönem bitmiştir. Bu alanda sayısal olarak imam hatip liselerinin çok önemli bir noktaya geldiğini görüyoruz. Ancak şimdi ikinci safhası başlamıştır. Şimdi bütün bu ülkenin sorunlarına çözüm bulacak, bitin İslam coğrafyasının sorunlarına çözüm bulacak, dünyanın küresel olarak yaşadığı bütün sorunlara çözüm bulacak, medeniyetimizi yeniden ihya ve inşa edecek yeni nesil, genç nesil imam hatipliler olarak siz geldiniz. Hayırlı uğurlu olsun. Allah yolunuzu açık etsin” diye konuştu.
“BUGÜN HAYIRDA YARIŞANLARIN NETİCESİNİ ÖDÜLLENDİRECEĞİZ”
İmam hatip öğrencilerinin böylesine anlamlı bir proje de yar almasının önemli olduğunu belirten İstanbul Valisi Vasip Şahin, “Bugün, burada İmam Hatip Okulları arasında yapılan bir yarışmanın nihayetinde birlikteyiz. Hani kadim kültürümüzün, inancımızın bize bir emri var, hayırla yarışmak. Bugün hayırda yarışanların neticesini ödüllendireceğiz. Ben bu yarışmaya iştirak eden tüm hayır, hak insanların, öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Daha sonra bu yarışmada dereceye giren ve ödül almaya hak kazanan bütün yavrularımızı tebrik ediyorum. Allah bahtlarını ve yollarını açık etsin” dedi.
Böylesine anlamlı bir programa imza atmış olmaktan dolayı son derece memnuniyet duyduğunu belirten Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “İmam Hatiplerin kuruluşundan bu güne dek bu alanda emeği geçen hizmet eden, destek olan bütün büyüklerimiz burada saygıyla yad ediyorum. Bir İslami İlimler Olimpiyatı vesilesi ile, sizlerin mezuniyetini burada taçlandırmak maksadıyla bu salonda bulunuyoruz. Kuşkusuz 28 Şubat denilince ilk akla gelen İmam Hatiplerin yaşamış olduğu süreçlerdir. 28 Şubat kalıntılarının en önemli parametreleri sizlersiniz. Bu vesile ile başta İstanbul İl Milli Eğitim Müdürümüz ile birlikte bunun anısına bir İslami İlimler çalışması yaptık ve bunun sonunda da ödül törenini burada sizlerle gerçekleştirmiş oluyoruz” diye konuştu.
“MİLLETİN GERÇEK SÖZCÜLERİ BURADA”
“Birilerinin geçmişte bin yıl sürecek dedikleri imam hatipler, bugün sizlerin bu güçlü duruşuyla 20 yıl bile sürmediğini buradan ifade etmek istiyorum” diyen Usta, “Bu programı daha gerçekleştirmeden, tanıtım programlarımızdan alıntı yaparak gazetelerinde, köşelerinde kimin sözcüsü olduğunu bilmediğimiz bazı gazeteler kara bir sayfa olarak bu programı tanıtırken onlara buradan şunu sesleniyorum; sizlerin kimin sözcüsü olduğunu bilemiyorum. Ama milletin gerçek sözcüleri burada, milletin gerçek temsilcileri burada. Eğer sözünüz varsa, lafınız varsa buradaki gençlere, buradaki sevgili katılımcılara bunu söyleyin diye buradan onlara duyuruda bulunmak istiyorum” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.