Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İslami İlimler Olimpiyatı Ödül Töreni Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un Katılımıyla Gerçekleştiriliyor

28 Şubat sürecinde kapatılmasının ardından yeniden açılan İmam Hatip Orta Okulları ilk mezunlarının bilgilerini paylaştığı İstanbul İslami İlimler Olimpiyatı ödül töreni, Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un katılımıyla...

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2016 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2016 16:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
28 Şubat sürecinde kapatılmasının ardından yeniden açılan İmam Hatip Orta Okulları ilk mezunlarının bilgilerini paylaştığı İstanbul İslami İlimler Olimpiyatı ödül töreni, Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un katılımıyla gerçekleştirilecek.
160 İmam Hatip Ortaokulu’ndan 23 bin 200 öğrenciyi buluşturan İstanbul İslami İlimler Olimpiyatı, Gaziosmanpaşa Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirildi. Gaziosmanpaşa Belediyesi, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şefkat Okullarınca ortaklaşa düzenlenen İstanbul İslami İlimler Olimpiyatı’nın imzaları post modern darbenin yıldönümünde, karanlıktan aydınlığa çıkış için atıldı. Gaziosmanpaşa Belediyesi, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şevkat Okulları’nca ortaklaşa düzenlenen İstanbul İslami İlimler Olimpiyatı, İmam Hatip Ortaokulları’nda öğrenim gören 8. sınıf öğrencilerini bilgide yarıştırdı.
AMAÇ ÖĞRENCİLERİN İSLAMİ KONULARDA DAHA ETKİN BİR BİRİKİME SAHİP OLMASI
İstanbul İslami İlimler Olimpiyatı, İmam Hatipli öğrencilerin bilgi düzeyini ölçmenin yanı sıra toplum içinde İslami konularda daha etkin bir birikime sahip olmasına katkı sağlaması açısından büyük önem taşıyor. Öğrencilerin TEOG sınavlarının yanında İslami İlimlere ve meslek derslerine olan ilgisini artırmayı hedefliyor.
İslami İlimler Olimpiyatlarında ilk aşama sınavına, 160 İmam Hatip Ortaokulu’ndan 23 bin 200 öğrenci katıldı. Başarılı olan olan 130 İmam Hatip Orta Okulu’ndan 1.110 öğrenci finallerde yarışmaya hak kazandı. Final sınavında her branştan ilk 5, ödül almaya hak kazandı. Arapça dalında ise 34, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dalında 140, Temel Dini Bilgiler dalında 9 öğrenci tüm soruları doğru cevapladığı için ödüle layık görüldü. Toplam 203 öğrenci İslami İlimler Olimpiyatları’nda ödülü hak etti. İslami İlimler Olimpiyatlarında yarışan ve başarılı olan öğrencilerin okulları ve danışman öğretmenleri de ödül almaya hak kazandı.
İŞTE ÖĞRENCİLERE VERİLECEK ÖDÜLLER
Olimpiyatlarda dereceye giren öğrenci, okul ve danışman öğretmenlerine şu ödüller verilecek:
Derece Öğrenci Okul Danışman Öğretmen
Birinci 2 Kişilik Umre 5000 TL Tam altın
İkinci Iphone 6S Akıllı telefon 3000 TL Tam altın
Üçüncü Samsung S6 Akıllı telefon 2000 TL Yarım altın
Dördüncü Samsung A7 Akıllı telefon 1000 TL Çeyrek altın
Beşinci Samsung E5 Akıllı telefon 500 TL Çeyrek altın
*6 - 20. arasındaki öğrencilere tablet bilgisayar
Arapça dalında tüm soruları doğru cevaplayan 34 öğrenciye bisiklet
Din Kültürü dalında tüm soruları doğru cevaplayan 140 öğrenciye bisiklet
Temel Dini Bilgiler dalında tüm soruları doğru cevaplayan 9 öğrenciye bisiklet
*Final sınavına katılan her öğrenciye Kur’an-ı Kerim
*Dereceye giren öğrencilere Başarı Belgesi
Olimpiyatların ödül töreni Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un katılımlarıyla 16 Haziran 2016 Perşembe günü saat 14.00’te Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.