Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İslam İşbiriliği Teşkilatı’ndan Türkiye Diyanet Vakfı’na İstişari Statüsü

Türkiye Diyanet Vakfı’na (TDV), İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) tarafından insani yardım alanında istişari (danışma) statüsü verildi.Türkiye’de 56 üye ülkenin katılımıyla 14-15 Nisan 2016 tarihinde gerçekleştirilen İslam İşbirliği...

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2016 09:42
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2016 09:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Diyanet Vakfı’na (TDV), İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) tarafından insani yardım alanında istişari (danışma) statüsü verildi.
Türkiye’de 56 üye ülkenin katılımıyla 14-15 Nisan 2016 tarihinde gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı 13. İslam Zirvesi’nde, Türkiye Diyanet Vakfının teşkilat nezdinde istişari statü kazanması hususundaki başvurusu kabul edildi.
Birleşmiş Milletler’den sonra dünyanın hükümetler arası en büyük örgütü olan Teşkilatın zirvesinde tanınan statü, Türkiye Diyanet Vakfına, İslam İşbirliği Teşkilatının gerçekleştirdiği toplantılara katılma, konuşma yapma, dünyanın farklı bölgelerinde insani yardım faaliyetlerinde öncü rol oynama gibi imkanlar sağlayacak.
Türkiye Diyanet Vakfı yurt içindeki geniş bir alanda 1.000 şubesi ve dünyanın 135 ülkesinde, eğitimden kültüre, sosyal hizmetlerden dini hizmetleri destekleme faaliyetlerine ve uluslararası yardım çalışmalarına kadar geniş bir alanda faaliyet gösteren uluslararası bir sivil toplum kuruluşu olma özelliği taşıyor.
İslam Ansiklopedisi ve Hadislerle İslam gibi nadide eserleri kültür dünyamıza kazandıran Türkiye Diyanet Vakfı, eğitim ve cami hizmetlerinin yanı sıra deprem sel ve kuraklık gibi afetlerde dil, din, ırk ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizin insanların yardımına koşuyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.