Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları darbe girişimini lanetledi

63 ülkede 312 üyesi bulunan İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB), 15 Temmuz darbe girişimini lanetledi. Toplantıda konuşan, İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Av. Mehmet Okyay, "İnşallah bu darbenin izleri de kalmayacaktır"...

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2016 14:38
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2016 14:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
63 ülkede 312 üyesi bulunan İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB), 15 Temmuz darbe girişimini lanetledi. Toplantıda konuşan, İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Av. Mehmet Okyay, "İnşallah bu darbenin izleri de kalmayacaktır" dedi.
Türkiye’deki pek çok STK üyesinin hazır bulunduğu toplantıda, yurtdışından canlı bağlantılar gerçekleştirildi. İhlas Vakfı adına toplantıya katılan İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Av. Mehmet Okyay, “Sadece Türk milleti değil, Osmanlı coğrafyasındaki tüm mazlum milletlerin sivil toplum kuruluşları bugün burada. İDSB devletimizin kurduğu bir kuruluştur. İhlas Vakfı da 7 kurucu üyeden birisidir. Bugün Osmanlı’nın, ecdadımızın adaletle yönettiği o coğrafyadan gelen insanlar derler ki ’Biz Müslüman Türk milletinin yanındayız, Türkiye devleti ve cumhurbaşkanı tüm mazlum İslam coğrafyasının lideridir. Onları Avrupalılara, darbecilere, Siyonistlere ve Haçlı Seferlerine karşı yalnız bırakmayacağız’. Biz de İhlas Vakfı olarak buraya iştirak ettik. İnşallah bu darbenin izleri de kalmayacak. Özellikle önceki gün kabul edilen kanunla da darbeyi üreten askeri okullardaki o yanlış ideolojik eğitimi de ortadan kaldırılıp, Genelkurmaya sivil halktan yetişen öğrenciler katılabilecek” dedi.
“40 yıldır hazırlanan hain plan bir gecede bozguna uğratıldı”
İslam Dünyası STK’lar Birliği Genel Sekreteri Ali Kurt, “63 ülkede 312 üyesi bulunan İDSB olarak, hem ülkemizdeki hem yurt dışındaki tüm STK’larımız ile birlikte, halkın hür iradesiyle seçilerek milletini temsil eden meşru hükumete ve halkının yarısından fazlasının oyunu alarak seçilen Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı gerçekleştirilen askeri darbe teşebbüsünü tel’in ediyoruz. Aziz milletimiz 15 Temmuz günü, sağduyusu ve özverisi ile yurt dışı kirli ve karanlık desteklerle 40 yıldır hazırlanmakta olan hain bir planı bir gecede bozguna uğratmıştır.
“Hak ettikleri en ağır biçimde cezalandırılacaklarına inancımız tamdır”
“Darbeciler o gün gerçekten Ebrehe’nin filleri gibi kendi halkına karşı mağrur ve saldırgan idiler. Ama 1960’dan bu yana gerilmiş bir yay gibi bekleyen öfkeli ve kararlı Ebabil’leri unuttular" diyen Kurt, "Bu necib millet gelen bir telefon mesajıyla milyonlarla sokağa döküldü. Ve bu hainlerle ölümüne mücadele eden emniyet güçleriyle keza darbeye karşı çıkan askerleriyle birlikte canını hiçe sayarak muhteşem bir direniş gösterdi. Sadece bir gecede sabaha kadar binlerce destan yazıldı. Keza kararlı bir şekilde darbeye karşı çıkan ve geri adım atmayan hükümetimize, emniyet güçlerimize, askerlerimize, özellikle başkomutanın yanında can siperane saf tutan silahsız kuvvetlerimize, aziz halkımıza ve sivil toplum kuruluşlarımıza, dualarıyla bizlere destek olan tüm İslam dünyasına teşekkürü bir borç biliriz. Bu alçak girişimin faillerinin en kısa zamanda tasfiye edileceğine ve hak ettikleri en ağır biçimde cezalandırılacaklarına inancımız tamdır” şeklinde konuştu.
İDSB Genel Sekreteri Avukat Ali Kurt’un basın konuşmasını yaptığı toplantı eş zamanlı olarak birçok farklı ülkede de takip edildi.
Basın açıklamasına katılan isimler ise şöyle: "Ali Kurt İslam Dünyası STK’ları Birliği, Av. Hamza Akbulut Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı, Prof. Dr. Ali Karadağı, Dünya Müslüman Alimleri Birliği, Necmi Sadıkoğlu İDSB Onursal Başkanı, Usame Rifai Suriye İslami Meclisi, Ahmet Azam Malezya- Global Barış Misyonu, Av. Necati Ceylan Uluslararası Hukukçular Birliği, Newwaf Al Tekruri Yurtdışındaki Filistinli Alimler Heyeti, Muhammad Abduşşakur Pakistan AlKidmat Foundation, Erol Yarar Filistin Platformu, Cema Abdussettar Arap Akademisyenler Birliği, Abdurrahim Ali Sudan Munazzamatül Dava İslamiye, Halid Fewwaz İngiltere Al Muntada Al İslami, Eyüp Akbal MÜSİAD, Abdulhamid el Hani Irak Müslüman Alimler Heyeti üyesi, Mubarak Al Mutawwa Kuveyt Uluslararası İslami Avukatlar Heyeti".
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.