Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İslahiye’de karasinek istilası

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde Kurban Bayramı sonrası görülmeye başlayan kara sinekler ilçeyi istila etti.İslahiye ilçesindeki ev, iş yerleri ve açık alanlardaki kara sinekler vatandaşları bıktırdı. Vatandaşlar, hemen her yerde karşılarına...

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2016 09:38
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2016 09:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziantep’in İslahiye ilçesinde Kurban Bayramı sonrası görülmeye başlayan kara sinekler ilçeyi istila etti.
İslahiye ilçesindeki ev, iş yerleri ve açık alanlardaki kara sinekler vatandaşları bıktırdı. Vatandaşlar, hemen her yerde karşılarına çıkan karasineklerle ev ve iş yerlerine kurdukları sinek savarlara rağmen baş edemiyor. Kimi vatandaşlar ise ellerinde havlular ile kara sinek mücadelesi veriyor. Kurban Bayramı sonrası ortaya çıkan kara sineklerin her geçen gün arttığını belirten vatandaşlar, "İslahiye de son zamanlarda ortaya çıkan karasinekler can sıkmaya başladı. Özellikle lokantalar olmak üzere gıda satışı yapan işletmeciler, karasineklerin istilası nedeniyle zor günler geçiriyor. Sinek savarlar, sinek ilaçları kullanıyoruz, yetmiyor elimizde gazete, havlu, bez parçaları ile sinekleri kovalamaya çalışıyoruz" diye konuştu.
Belediye yetkilileri ise düzenli ilaçlama yapıldığını belirtirken, ilaçlamanın dozunu daha da arttırabileceklerini kaydetti. Yetkililer, yapılacak etkili bir mücadele ile ilçe halkının kara sineklerden tamamen temizleneceğini vurguladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.