Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İSKİ’den engelliler için film

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) İstanbul’da içmesuyu ve atıksu arıtma serüvenini anlatan, görme ve işitme engellilere yönelik filmler hazırladı.Dünyanın sayılı metropolleri arasında yer alan ve nüfusu itibariyle Avrupa’nın...

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2016 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2016 11:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) İstanbul’da içmesuyu ve atıksu arıtma serüvenini anlatan, görme ve işitme engellilere yönelik filmler hazırladı.
Dünyanın sayılı metropolleri arasında yer alan ve nüfusu itibariyle Avrupa’nın 23 ülkesinden büyük İstanbul’da günde 3 milyon metreküpün üzerinde su arıtılarak içilebilir olarak şehrin her noktasına ulaştırılıyor. Aynı şekilde kullanılan sular toplanarak modern arıtma tesislerine ulaştırılıyor ve çevreye zararsız hale getirildikten sonra uzaklaştırılıyor. İSKİ, tüm bu süreci ve İstanbul’un eşsiz konumunu anlatan filmler hazırladı. Hazırlanan filmler, Sesli Betimleme Derneği ile ortaklaşa yürütülen çalışmalar neticesinde işaret dili, sesli betimleme ve altyazı gibi uygulamalar ile görme ve işitme engelliler için uyarlandı.
Konuyla ilgili konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakanlık Müşaviri ve Sesli Betimleme Derneği Başkanı Kenan Önalan, “İstanbul, Türkiye’nin ve dünyanın gözbebeği bir kent. Böylesine bir kente hayatın temel maddesi suyu ulaştıran İSKİ’nin engelli bireyler için böyle bir duyarlılık göstermesi ve filmler hazırlaması takdire şayan. Bu projeyi duyduğumuzda çok hoşumuza gitti ve hemen birlikte çalışmalara başladık. Dilerim bu anlayış ve uygulama tüm kamu kurumlarımıza yayılır” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.