Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İSKİ, su deposu inşaatlarına devam ediyor

İSKİ, İstanbul’da arıttığı suları depolayarak şehir şebekesine ulaştırmak amacıyla su depoları inşa etmeye devam ediyor.İstanbul’a yıllardır kesintisiz su sağlayan İSKİ, içme suyu arıtma tesislerinden çıkan arıtılmış suları...

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2016 10:12
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2016 10:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İSKİ, İstanbul’da arıttığı suları depolayarak şehir şebekesine ulaştırmak amacıyla su depoları inşa etmeye devam ediyor.
İstanbul’a yıllardır kesintisiz su sağlayan İSKİ, içme suyu arıtma tesislerinden çıkan arıtılmış suları depolayarak şehir şebekesine ulaştırıyor. Yeni yerleşim alanlarının oluşması ve hizmet verilen nüfusun artması, yeni depoların inşa edilmesini gerektiriyor. İSKİ bu kapsamda, 12 ilçede toplam kapasiteleri 180 bin 500 metreküpü bulan su depolarının inşaat çalışmalarına devam ediyor.
Bugün İstanbul’da toplam kapasitesi 1 milyon 544 bin 580 metreküp olan 125 su deposu hizmet veriyor. Şehre verilen suyun büyük kısmında bu depolar kullanılıyor. Her su deposunun da bir besleme bölgesi bulunuyor. Depoların bölgelerine suyu ulaştırma yöntemi olarak suyun yüksek kotlardan daha aşağıdaki kotlara kendi kendine ulaştığı cazibeli sistem kullanılıyor. Bu sayede İstanbulların kesintisiz su hizmeti alabilmesi ve olası enerji kesintisi durumlarından etkilenmemesi sağlanıyor. Ayrıca İSKİ, bu sayede enerji tasarrufu yapıyor.
Öte yandan, idare, ihtiyaçlar kapsamında yeni depo inşaatları da planlıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.