Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşitme Engelli Gençlerden Duygulandıran İstiklal Marşı Yorumu

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "2. Hayat Boyu Öğrenme’’ şenliklerinin açılışında İstiklal Marşı’nı işaret dili ile yorumlayan işitme engelli gençler, katılımcılara...

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2016 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2016 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İşitme Engelli Gençlerden Duygulandıran İstiklal Marşı Yorumu
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "2. Hayat Boyu Öğrenme’’ şenliklerinin açılışında İstiklal Marşı’nı işaret dili ile yorumlayan işitme engelli gençler, katılımcılara duygusal anlar yaşattı.
Toplumda öğrenme kültürünü yaygınlaştırmak, farkındalığı arttırmak ve öğrenmeye erişimi sağlamak amacıyla geçtiğimiz yıl İstanbul’da ilki düzenlenen Hayat Boyu Öğrenme şenliklerinin ikincisi, Sultanahmet Meydanı’nda başladı. Şenliğin açılışına eğitimden sorumlu İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Hayat Boyu Öğrenme Daire Başkanı Ersan Ulusan, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, İstanbul Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Turgut Karatekin, İstanbul Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan Gür, ilçe milli eğitim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış töreni öncesi konuklara Mehteran Takımı tarafından bir müzik dinletisi sunulurken, saygı duruşuyla başlayan törenin en çarpıcı gösterilerinden birine işitme engelli gençler imza attı. Saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı’nı işaret dili ile yorumlayan gençler katılımcılara duygusal anlar yaşattı.
Şenlikte açılan stantlarda İstanbul’dan 79 kurum, 400 etkinlik ve kısa atölye çalışmalarını 29 Mayıs Pazar gününe kadar katılımcılara sunacak. Stantların yer aldığı alanlarda ayrıca İstanbul’daki 33 bin 938 kurstan yararlanan yaklaşık 800 bin kursiyer bilgi ve becerilerini ortaya koyacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.