Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşitme Engelli Annesine Cep Telefonundan Tercümanlık Yapıyor

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi öğrencisi Melek Ceylanoğlu (21), doğuştan işitme engelli olan annesine cep telefonundan tercümanlık yapıyor.Ankara’nın Pursaklar ilçesinde yaşayan doğuştan işitme engelli olan Yusuf Ali Ceylanoğlu (44)...

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2016 12:32
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2016 12:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İşitme Engelli Annesine Cep Telefonundan Tercümanlık Yapıyor
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi öğrencisi Melek Ceylanoğlu (21), doğuştan işitme engelli olan annesine cep telefonundan tercümanlık yapıyor.
Ankara’nın Pursaklar ilçesinde yaşayan doğuştan işitme engelli olan Yusuf Ali Ceylanoğlu (44) ve Rukiye Ceylanoğlu (46) çiftinin iki çocuğundan biri olan Melek Ceylanoğlu, Tokat’ta Gaziosmanpaşa Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’mde okuyor. Ceylanoğlu, işitme engelli olan annesinin bankada, hastanede görevlilerle iletişim kuramadığında imdadına yetişiyor. Cep telefonu ile annesinin konuşmalarını tercüme eden Ceylanoğlu, görevlilerle annesinin iletişimi sağlıyor. Annesi ile görüntülü arama çıkmadan önce mesajlaşma yöntemi ile iletişim kurduğunu ifade eden Ceylanoğlu, gelişen teknoloji ile artık daha rahat görüntülü olarak işaret dili ile iletişim kurabildiğini söyledi. Annesinin hastane banka gibi yerlerde görevlilerle iletişim kuramadığında kendisini aradığını ve söylemek istediklerini tercüme ettiğini ifade eden Ceylanoğlu, “Onlar da bir şey olduğunda beni arıyorlar. Hastaneye gittiklerinden anlaşamadıklarında beni görüntülü arıyorlar. Örneğin, bankada görevliler ile ben konuşuyorum” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.