Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşçiler darbelere karşı alana iniyor

4 Ağustos tarihinde Gündoğdu Meydanı’nda yapılacak dev demokrasi mitingine İzmir’deki binlerce işçi de katılacak. Perşembe akşamı için hazırlıklarını sürdüren DİSK Genel-İş Sendikası’na bağlı şubeler, Genel Başkan Remzi Çalışkan...

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2016 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2016 15:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
4 Ağustos tarihinde Gündoğdu Meydanı’nda yapılacak dev demokrasi mitingine İzmir’deki binlerce işçi de katılacak. Perşembe akşamı için hazırlıklarını sürdüren DİSK Genel-İş Sendikası’na bağlı şubeler, Genel Başkan Remzi Çalışkan ve genel merkez yönetimiyle birlikte tam kadro alanlara inecek.
Önceki hafta Taksim’de düzenlenen dev demokrasi mitinginin ardından Türkiye’deki ikinci organizasyona ev sahipliği yapması beklenen Gündoğdu Meydanı için hazırlıklar sürüyor. Cumhuriyet Halk Partisi tarafından organize edilen ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı buluşmaya DİSK Genel Sendikası da tam kadro destek verecek. Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remiz Çalışkan ve sendika genel merkez yönetiminin de hazır bulunacağı miting için hazırlıklarını sürdüren binlerce İzmirli işçi de "Darbelere hayır, demokrasi hemen şimdi" sloganıyla perşembe akşamı 19.00’da Gündoğdu Meydanı’na çıkarma yapacak.
Genel-İş Sendikası İzmir Şubeleri yönetimi mitinge katılımla ilgili yapılan ortak açıklamada, "Yapılacak mitingde büyük bir katılım ve gür bir sesle bizler de yerimizi alacağız. Demokrasiye sahip çıkmak, özgürlük, hak, hukuk, insan hakları, laiklik ve anayasaya sahip çıkmak üzere işçi sınıfı olarak sivil toplum örgütleri, siyasi partiler, emek ve demokrasi örgütleriyle birlikte meydanı dolduracağız. Demokrasiyi savunmak ve taleplerimizi haykırmak adına 4 Ağustos Perşembe akşamı 19.00’da tüm İzmir halkını bu mitinge bekliyoruz" ifadelerine yer verdi ve Gündoğdu Meydanı için İzmirlilere katılım çağrısı yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.