Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşçiler, Alacakları İçin Belediyenin Kapısına Dayandı

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel İş Sendikasına bağlı işçiler, Çiğli Belediyesinde geçen dönemlerde yapılan toplu iş sözleşmelerinden doğan haklarını alamadıkları gerekçesi ile belediyenin kapısına dayandı.DİSK...

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2016 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2016 14:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel İş Sendikasına bağlı işçiler, Çiğli Belediyesinde geçen dönemlerde yapılan toplu iş sözleşmelerinden doğan haklarını alamadıkları gerekçesi ile belediyenin kapısına dayandı.
DİSK Genel İş Sendikası İzmir 5 No’lu Şube’de örgütlü Çiğli Belediyesi Kafesan Şirketi işçileri, geçmiş dönemlerde yapılan toplu iş sözleşmelerinden doğan haklarını alamadıkları gerekçesi ile Çiğli Belediyesi önünde eylem yaptı. Konuyu yargıya taşıdıklarını ancak davayı kazanmalarına rağmen alacaklarının hâlâ verilmediğini dile getiren 650 işçi alacakları ödeninceye kadar farklı zamanlarda eylem yapacaklarını belirtti. İşçiler, sık sık "İşçiyiz haklıyız kazanacağız", "Başkan şaşırma sabrımızı taşırma", "İş, ekmek yoksa barış da yok" sloganları attı.
"ALTI AY ÖDENMEDİ"
Genel-İş Sendikası İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara, belediye önünde yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Kafesan emekçileri hangi alt işverenle çalışırsa çalışsın, Çiğli Belediyesine hizmet vermekte ve alt işverenin değişmiş olması toplu sözleşmede kazanılmış hakların yok sayılması demek değildir. Bu durum mahkemeye intikal etmiş olup, Karşıyaka 2, 3 ve 4. İş Mahkemeleri işçiler lehine karar vermesine rağmen bu karar uygulanmıyor."
Toplu sözleşmeden doğan ağır işçilik, koku, vardiya riski, ikramiye, sosyal yardım paketi, aile yardımı, öğrenim yardımı, yakacak, yoğurt ve gıda yardımlarının 6 ay ödenmediğini anlatan Kara, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ve şirket yetkililerini bu sorunun çözümüne yönelik çaba harcamalarını, her zaman her fırsatta belirttikleri gibi emekçinin alın terine olan saygılarını, bu sorunu çözerek göstermelerini talep ediyoruz. Önümüzdeki günlerde Çiğli Belediyesi Kafesan emekçileri alacak ve haklarımızın ödenmesini bekliyoruz. Toplu sözleşmeden doğan ve mahkeme ile tespit edilen hakların ve faizlerin verilmemesi halinde üretimden gelen gücümüzü kullanacağımızı başta sayın başkan olmak üzere tüm sorumlulara duyuruyoruz. Haklarımızı alıncaya kadar, mahkeme kararları uygulanıncaya kadar mücadelemiz kesintisiz sürecektir.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.