Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşaret Dili İle İstiklal Marşı’nı Okudular

Düzce’de 19 Mayıs dolayısıyla anlamlı bir çalışma yapıldı. Düzce Halk Eğitim Merkezinde işaret dili kursuna katılan kursiyerler, İstiklal Marşı’nı işaret dilinde okudu.Düzce Halk Eğitim Merkezi’nde işaret dili kursu öğrencileri...

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2016 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2016 14:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Düzce’de 19 Mayıs dolayısıyla anlamlı bir çalışma yapıldı. Düzce Halk Eğitim Merkezinde işaret dili kursuna katılan kursiyerler, İstiklal Marşı’nı işaret dilinde okudu.
Düzce Halk Eğitim Merkezi’nde işaret dili kursu öğrencileri anlamlı bir etkinliğe imza attı. Kursiyerler, Arzu Gül Taşoluk idaresinde ilk olarak işaret dilini öğrendi. Ardından ise işitme engellilerin sesi olmak için İstiklal Marşı’nın 2 kıtasını işaret dili ile öğrendiler. İstiklal Marşı’nın sözlerini sabırla ve büyük istekle belki de onlarca kez tekrarlayan kursiyerlerin azimleri duygulu anlar yaşattı.
Halk Eğitim Merkezi işaret dili kursu hocası Arzu Gül Taşoluk, işitme engellilere güzel bir jest yapmak ve onlara vatan, bayrak sevgisini aşılamak amacıyla böyle bir çalışma yaptıklarını söyledi.
İşaret dili ile İstiklal Marşı’nı öğrenen kursiyerler ise bu çalışmadan hem mutlu hem de gururluydular. Kursiyerler işitme engellilerle daha kolay iletişim kurabilmek için kursa gelmeyi tercih ettiklerini söylerken, işitme engellilerin günlük hayata katılabilmelerine yardımcı olmak istediklerini de dile getirdiler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.