Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşadamının Organları 4 Kişiye Umut Oldu

Gaziantep’te borçlarından dolayı intihar ettiği iddia edilen 33 yaşındaki işadamının organları 4 kişiye umut oldu.Olay, 13 Haziran Pazartesi günü, Şahinbey ilçesi, Güneykent Mahallesinde yaşandı. İddiaya göre, 33 yaşındaki işadamı...

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2016 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2016 16:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziantep’te borçlarından dolayı intihar ettiği iddia edilen 33 yaşındaki işadamının organları 4 kişiye umut oldu.
Olay, 13 Haziran Pazartesi günü, Şahinbey ilçesi, Güneykent Mahallesinde yaşandı. İddiaya göre, 33 yaşındaki işadamı Osman Özmen, girdiği borç batağından kurtulamayınca bunalıma girerek başına ateş ederek intihar etti. Olay sonrası ağır yaralı olarak kaldırıldığı Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşti. Daha sonra doktorların aracı olması ile ailesinden onay alınan Osman Özmen’in organları 4 ayrı hastanın umudu oldu.
Nakil ameliyatının başarılı geçtiğini belirten Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahı Bölümü Doktoru Cumali Emir, “Pazartesi günü ateşli silah yaralanması neticesinde acil servise getirilen hastamız, aynı gün anestezi yoğun bakım tarafından takip ve tedavisi yapılmak üzere yoğun bakıma alındı. Daha sonra hastaya beyin ölümü tanımı konuldu. Hasta yakınlarının organ nakli konusunda onayı alındıktan sonra hasta bugün nakil için ameliyata alındı. Başarılı geçen ameliyat ile hastamızdan karaciğer, akciğer ve her iki böbrek alındı. Bir karaciğer ve bir böbrek hastanemizde, diğer böbrek Sanko Üniversitesi’nde, her iki akciğer de Ankara Yüksek İhtisas Üniversitesi Hastanesi’ne gönderildi. Bu hastanelerde organ bekleyenlere nakledilecek’’ diye konuştu.
Genç işadamı Osman Özmen’in cesedi Gaziantep Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsi sonrası yakınları tarafından Asri Mezarlıkta defnedildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.