Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İş Hayatı Sırasında 17 Belediye Başkanı Değişti

Sakarya’da, yoksulluk yüzünden ayakkabı tamirciliğine başlayan Fadıl Sınır, meslekte 55 yılını geride bıraktı. İş hayatı sırasında 17 belediye başkanı gören Sınır, gençlere tavsiyelerde bulundu.Sakarya Büyükşehir Belediyesinin...

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2016 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2016 11:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sakarya’da, yoksulluk yüzünden ayakkabı tamirciliğine başlayan Fadıl Sınır, meslekte 55 yılını geride bıraktı. İş hayatı sırasında 17 belediye başkanı gören Sınır, gençlere tavsiyelerde bulundu.
Sakarya Büyükşehir Belediyesinin arkasında bulunan Fadıl Abi’nin Lostra Salonu Adapazarı tarihinin derin izlerini taşıyor. Belediyenin 55 yıllık kiracısı olan ve geçimini ayakkabı boyamak ve tamir etmekle sağlayan 80 yaşındaki Fadıl Sınır, mesleğin zorluklarından bahsederek gençlere tavsiyelerde bulundu. Bu mesleğe yoksulluk yüzünden başladığını belirten Fadıl Sınır, “Ben bu işe başladığımda Adapazarı’nda doğru dürüst meslek yoktu. Geçim sıkıntısı çektik. Babam çalışamaz durumdaydı. Mecbur kaldık bu işe başladık. Şimdiye kadar alnımızın teriyle ekmeğimizi kazanıyoruz. Ya boyacı olacaktık, ya marangoz. Bende o zaman çocuk aklımla seçimimi yaptım. Halen de devam ettiriyoruz” dedi.
17 BELEDİYE BAŞKANI GÖRDÜ
Büyükşehir belediyesinin yıllardır kiracısı olan Fadıl Sınır, mesleği süresince 17 belediye başkanı gördü. Eski belediye başkanlarını tanıdığını ve dostluklarının devam ettiğine değinen Fadıl Sınır, “Adapazarı’nda gelmiş geçmiş en eski boyacıyım. 1946-1950 yılları arasında belediye başkanı olan İzzet Şükrü Enez zamanından beri bu mesleği aynı yerde yürütüp günlerimizi bitirmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
“ZAMANINDA ÇOK PARA KAZANDIRDI, ŞİMDİ YOLLAR TEMİZ”
Mesleğin zorluklarından bahseden Fadıl Sınır, kendi çocuklarına bu mesleği bilerek yaptırmadığını belirterek, geleceklerini daha güzel hazırlamak için bütün imkanları zorlayarak çocuklarını okuttuğunu söyledi. Mesleğin zamanında çok para kazandırdığından bahseden Sınır, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bugün alırsın 5-10 kuruş, yarın bir yağmur yağar bugün kazandığını yersin. Kışın kar yağar dışarıya bakarız. Yazınsa şimdikiler, herkes denize gider. Bizde şehri bekleriz. Bu meslek ne öldürür ne güldürür. Zamanında çok para kazandırırdı bu meslekler ama artık yollar temiz, düzgün, bakımlı. Kimsenin ayağı toz olmuyor. Biz bugün kazanırız ama yarını bilmeden yaşıyoruz. Çoğu zaman çocuklarım dükkanıma geldiğinde onları tezgah başına kesinlikle oturtmadım. Merak ederlerdi, isterlerdi ama bugün üzülmemeleri için onları çocukken üzdüm. Şuan çok mutlu ve başarılı hayatlara sahipler.”
GEÇMİŞİ HATIRLAMAK ÇOK ZOR
Küçük dükkanında 3 tezgah bulunduran Fadıl Sınır, iki kalfası ile yıllardır Adapazarı’nda hizmet veriyor. Şirin ve tarih kokan dükkanında aile sıcaklığı ile hayatını devam ettirdiklerini belirten Sınır, “Geçmişte çok zorluk geçtik. Ama hiçbirini hatırlayamıyoruz. Gençlere tavsiyem şudur. Aman okusunlar. Sakın böyle ufak işle uğraşıp kendilerini aldatmasınlar. İşte böyle 80 yaşına kadar oturursun. Bizde yolcuyuz gelip gidiyoruz. Önemli olan burada insanlığa bir şeyler bırakabilmektir” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.