Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İrlandalı Ünlü Rock Sanatçısı Bono, Mülteci Çocuklarla Buluştu

Dünyaca ünlü İrlandalı müzisyen Bono, Gaziantep’te bulunan çadır kentte, Suriyeli mülteci çocuklarla bir araya geldi. İrlandalı müzisyen, Türkiye’nin YPG ve Suriye’de güvenli bölge oluşturulması tavrına destek verdi.İrlandalı Rock...

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2016 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2016 13:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dünyaca ünlü İrlandalı müzisyen Bono, Gaziantep’te bulunan çadır kentte, Suriyeli mülteci çocuklarla bir araya geldi. İrlandalı müzisyen, Türkiye’nin YPG ve Suriye’de güvenli bölge oluşturulması tavrına destek verdi.
İrlandalı Rock grubu U2’nin solisti Bono, Amerikalı senatörlerle birlikte Gaziantep’in Nizip ilçesinde sığınmacıların yaşadığı çadır kenti ziyaret etti. Ünlü yıldızın mülteci kampı gezisine ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass, Georgia Senatörü David Perdue, Kuzey Carolina Senatörü Thomas Tillis, Florida Kongre Üyesi David Jolly, Illinois Kongre Üyesi Anam Kinzinger, Güney Carolina Kongre Üyesi Tom Rice de eşlik etti. Kamp hakkında yetkililerden bilgi alan müzisyen Bono ve beraberindekiler, kamp içindeki anaokulu ve hastanede inceleme yaptı. Yoğun güvenlik önlemlerinin dikkat çektiği ziyaret sırasında gerçekleşen ziyarette heyet, Suriyeli çocukların eğitim gördüğü "A1" adlı ana sınıfını gezdi. Heyet, 4 yaş grubu çocukların bulunduğu sınıfta Arapça şarkılar eşliğinde karşılandı. Heyette yer alan müzisyen Bono, bir süre çocukları dinleyip, sohbet etti. Bono’nun bazı Suriyeli çocuklarla şakalaştığı ziyarette senatörler ise öğretmenlerden kamp koşulları ve ihtiyaçlar konusunda bilgi aldı. Ziyaret öncesi kamp alanına getirilen arama köpekleri tarafından, heyetin inceleme yapacağı bölgelerde arama yapıldı.
TÜRKİYE’NİN YPG VE GÜVENLİ BÖLGE TAVRINA DESTEK
Ünlü yıldız yaptığı açıklamada ise savaşın ve akan kanın bir an önce durdurulmasını temenni etti. Kamp koşullarından çok etkilendiğini anlatan Bono, terör örgütü DAEŞ’in zayıflatılmasına rağmen yok edilemediğini ifade etti. Suriye’deki savaşın Ortadoğu’nun kanseri olarak niteleyen Bono, “DAEŞ’i yok etme stratejimizin pek sonuç vereceğini düşünmüyorum. DAEŞ’in zayıflatıyoruz ama onu yok edecek doğru stratejilere henüz sahip değiliz” dedi. Türkiye’nin YPG ve Suriye’de güvenli bölge oluşturulması konusundaki tavrına da destek veren Bono, “Türk hükümetinin Suriye’de DAEŞ’in yok edilmesi için kimleri eğittiğimiz hususundaki kaygılarını da paylaşıyorum. Benim görüşüme göre oradakiler, DAEŞ’i yenip bölgeyi kontrol edemezler. Umarım en yakın zamanda bu konudaki stratejimizi değiştirir ve sığınmacıların gelip gitmesini önleriz. Ayrıca Suriye’de güvenli yerler oluşturup sığınmacıların ülkelerinden ayrılmasını engelleriz” diye konuştu.
Yapılan incelemelerin ardından heyet kamptan ayrıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.