Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Ebrahim Taherian:

İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Ebrahim Taherian, İranlıların asıl ve öncelikli meselesinin, İslam’ı ve Müslümanları savunmak olduğunu söyledi.İran Kültür Evinde Şehit Gazeteci Muhsin Hazai’yi anma törenine katılan İran...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2016 12:01
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2016 12:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Ebrahim Taherian, İranlıların asıl ve öncelikli meselesinin, İslam’ı ve Müslümanları savunmak olduğunu söyledi.
İran Kültür Evinde Şehit Gazeteci Muhsin Hazai’yi anma törenine katılan İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Taherian, törende yaptığı konuşmada, İran halkının İslam İnkılabı ve İslam Cumhuriyeti’ni korumak uğruna birçok evladını bu yolda şehit verdiğine değinerek, “İslam İnkılabı, İslam dinini, Müslümanları ve Kur’an-ı Kerim’i savunmak ve korumak için kendilerini bu yolda feda etmekten sakınmayan büyük, fedakar bir nesil yetiştirmiştir” dedi.
"İranlılar için Şia-Sünni söz konusu değildir"
İranlıların Şia-Sünni gibi bir meselesinin olmadığını, İranlılar için asıl ve öncelikli meselenin İslam’ın ve Müslümanların savunulması olduğunun altını çizen Taherian, şunları kaydetti:
“Bilinçsiz bir şekilde Şia-Sünni fitnesini gündeme getirip, birilerini mezhepçilik yapmakla suçlayanlar ve böyle yapmakla İslam düşmanlarının menfaatleri doğrultusunda hareket edenler bilmeliler ki İranlılar için Şia-Sünni söz konusu değildir; asıl ve öncelikli olan mesele İslamın ve Müslümanların savunulmasıdır."
İran İslam İnkılabı’nın yetiştirdiği cesur neslin birçok yerde herhangi bir beklenti içerisinde olmaksızın Ehli Sünnet kardeşlerinin yanında yer aldığına ve şehadet mertebesine ulaştıklarına da değinen Taherian, “Bu cesur kuşak Filistin, Afganistan ve Irak’tan Balkanlar’a ve Bosna’ya kadar mazlumların ve Müslümanların yanında yer almış, İslam düşmanlarının karşısında direniş sergileyerek madden ve manen ağır bedeller ödemiştir” ifadelerini kullandı.
"İran halkı, darbe girişimi gecesi Türkiye halkının yanında olmuştur"
Konuşmasının devamında Türkiye’deki darbe girişimine de değinen Taherian, “İran halkı, darbe girişimi gecesi cadde ve sokaklarda darbecilere karşı direnip demokrasiyi savunan Türkiyeli kardeşlerine, darbeden haberdar olduktan hemen sonra kesin destek vermiş,Türkiye halkının yanında olmuştur” açıklamasında bulundu.
Büyükelçi Taherian, İran halkının Türkiye halkına ve demokrasiye verdiği destekte darbe girişimi anlarını, sabaha kadar zor şartlar altında saniye saniye aktaran İran’ın Türkiye’deki İran-Radyo Televizyon Kurumu ile diğer basın temsilciliklerinde görevli personele de gösterdikleri çabadan dolayı teşekkür etti.
Gerçek dostluğun zor günlerde belli olduğunu hatırlatan İran Ankara Büyükelçisi Taherian, şöyle konuştu:
“Akıllı ve zeki insanlar dostluğu iyi günlerde değil zor günlerde ölçerler. İran halkı karagün dostudur. Hiçbir beklenti içerisinde olmaksızın Müslüman kardeşlerimizin yanında olmaya, İslam’ı ve Müslüman kardeşlerimizi savunmaya her zaman hazırız.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.