Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Alireza Bikdeli’den Veda Toplantısı

İran İslam Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Alireza Bikdeli, düzenlediği veda toplantısında, “Suriye ve Irak yapay sebeplerle kendilerini tükettiler. Tek temennim Türkiye ve İran’ın bu hayali amaçlarla kaynaklarını tüketmemesi”...

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2016 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2016 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İran İslam Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Alireza Bikdeli, düzenlediği veda toplantısında, “Suriye ve Irak yapay sebeplerle kendilerini tükettiler. Tek temennim Türkiye ve İran’ın bu hayali amaçlarla kaynaklarını tüketmemesi” dedi.
İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Alireza Bikdeli, Ankara’daki görev süresinin dolması vesilesiyle İran Büyükelçiliği’nde basın toplantısı düzenledi. İran Milli Günü Resepsiyonu’nda vedalaşma şansı bulduğunu söyleyen Bikdeli, İran-Türkiye ilişkilerini bir kez daha tartışmak için basın toplantısı düzenlediğini kaydetti
Konuşmasında bir kuşun gölgesini avlamaya çalışan avcının hikayesini anlatan Bikdeli, “Avcı hayali bir av için tüm oklarını kaybetti. Suriye ve Irak da yapay sebeplerle kendilerini tükettiler. Tek temennim Türkiye ve İran’ın bu hayali avlarla kaynaklarını yitirmemesi” şeklinde konuştu.
“İRAN-TÜRKİYE İLİŞKİLERİNDE BASININ BÜYÜK PAYI VAR”
İran ve Türkiye arasındaki ilişkilerin ekonomik, sosyal, siyasi, kültürel boyutlarının olduğunu belirten Bikdeli, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
“İran ve Türkiye’nin ikili ilişkilerinde basının büyük payı var. İlişkilerin olumlu seyretmesinden dolayı basına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Görev sürem boyunca Türk basınında İran’la ilgili olumlu haberlerin yer alması için emek verdim. İran basınında da Türkiye hakkında güzel bir tablo oluşturmak için emek sarf ettim.”
Türk basınında İran hakkında yer alan olumsuz makalelerden rahatsızlık duymadığını söyleyen Bikdeli, “Bu tür makaleler ilişkilerimizde aksayan yönleri düzeltmemiz için yardımcı oldu” şeklinde konuştu.
Bikdeli, İran ve Türkiye’nin işbirliğine gitmeden kalkınamayacağını ve hem Türkiye ve İran’ın birbirine ihtiyacının olduğunu hem de İslam Dünyası’nın Türkiye ve İran’ın işbirliğine ihtiyacının olduğunu da sözlerine ekledi.
“İSLAM ÜLKELERİNİN İSRAİL İLE İLİŞKİLERİNDEN ENDİŞELENİYORUZ”
Türkiye’nin Suudi Arabistan ve İsrail ile olan ilişkilerini değerlendiren Bikdeli, Türkiye ve İran’ın İslam kültürüne ait ülkeler odlunu ve iki ülkenin dış politikalarında aralarındaki ikili ilişkileri de göz önünde bulundurmaları gerektiğini söyledi. Bikdeli, ayrıca Türkiye’nin İsrail ile ilişkide bulunmasından dolayı endişe duyduklarının altını çizdi.
Bikdeli, Arap ve İran halklarının birbirlerine yakınlık duyduklarını; ancak Suudi Arabistan yönetiminin yanlış uygulamalara imza attığını, Suudi yönetiminin politikalarının bölgeye gerilim getirdiğini kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.