Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Iraklı Mülteciler Sınır Dışı Edildi

Avrupa’ya gitmek için Türkiye’ye kaçak yollarla giren 130 Iraklı, sınır dışı edilmek üzere Atatürk Havalimanı’na getirildi. Irak Havayolları’nın uçağı ile Erbil’e gönderilecek olan mülteciler, kendilerini görüntülemeye çalışan...

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2016 11:18
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2016 11:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avrupa’ya gitmek için Türkiye’ye kaçak yollarla giren 130 Iraklı, sınır dışı edilmek üzere Atatürk Havalimanı’na getirildi. Irak Havayolları’nın uçağı ile Erbil’e gönderilecek olan mülteciler, kendilerini görüntülemeye çalışan gazetecilere tepki gösterdi.
Türkiye’ye kaçak yollarla giren ve Avrupa ülkelerine geçmek isterken Türk polisi tarafından yakalanan, aralarında çocukların da bulunduğu yaklaşık 130 Iraklı, Erzurum’un Aşkale ilçesinde bulunan toplama kampına yerleştirildi.
Bir süre toplama kampında tutulan Iraklı mülteciler sınır dışı edilmek üzere polis eşliğinde otobüslerle Atatürk Havalimanı’na getirildi. Burada güvenlik noktasından geçirilen Iraklılar, terminalde bir süre bekletildi. Daha sonra biletleme işlemi için kontuarlara götürüldü. Görüntülenmemek için yüzlerini kapatan bazı Iraklılar, gazetecilere tepki göstererek, gazetecilerin görüntü ve fotoğraf almasını engelledi.
Çok sayıda polis eşliğinde terminalde bekletilen grup, işlemleri yapıldıktan sonra Irak Havayolları’nın uçağı ile saat 12.30’da Erbil’e gönderilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.