Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Iraklı Bakandan 15 Temmuz övgüsü

Yarın açılacak 85. İzmir Enternasyonal Fuarı için İzmir’e gelen Irak Planlama Bakanı Salman Al Jumaili, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimini engelleyen Türk halkına övgü dolu sözler sarf etti.Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), 85. İzmir...

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2016 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2016 14:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yarın açılacak 85. İzmir Enternasyonal Fuarı için İzmir’e gelen Irak Planlama Bakanı Salman Al Jumaili, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimini engelleyen Türk halkına övgü dolu sözler sarf etti.
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), 85. İzmir Enternasyonal Fuarı katılımcılarından 7 farklı ülkenin heyetlerini aynı gün ağırlıyor. Sri Lanka heyetinin ardından EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’ı makamında ziyaret eden Irak Planlama Bakanı Salman Al Jumaili, “15 Temmuz akşamı Türkiye’de yapılan demokrasi savaşında Türk halkının verdiği destekle elde edilen başarıdan dolayı sizi kutluyorum” ifadelerini kullandı.
İki ülkenin ticari ilişkilerin artması gerektiğini söyleyen Bakan Al Jumaili, “Türkiye, önemli ticari partnerlerimizden. Özellikle inşaat ve petrol taşımacılığı sektörlerinde birlikte iş yapıyoruz. 2015 verilerine göre 8-9 milyar dolar olan ticari hacmin daha da artacağını umuyorum” dedi.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının her zaman olduğu gibi 15 Temmuz gecesi de demokrasiye sahip çıktığını ifade eden EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ise Iraklı Bakana teşekkür ederek, “Irak’ın yeniden yapılanmasıyla ilgili çalışmalarda Türk firmaları önemli bir rol oynuyor. 2015’te Irak’a 8,5 milyar dolarlık ihracatın yanı sıra ırak’tan da 300 milyon dolarlık bir ithalatımız söz konusu. Bu rakamların önümüzdeki dönemde artmasını umut ediyoruz” dedi.
Ziyaretin ardından Bakan Salman Al Jumaili ve Başkan Yorgancılar, birbirlerine hediye takdimlerinde bulundu.
Irak heyetinin ardından Rwanda, Nijer, Ekvator Ginesi, Kosova ve Kamerun heyetleri de EBSO’ya birer ziyaret gerçekleştirecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.