Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Irak Sınırındaki Çocukların Eğlencesi Antalya Sahillerini Aratmıyor

Irak sınırının sıfır noktasında yaşayan çocuklar yaz tatilinde güneşli havayı fırsat bilerek Habur Çayı’nda yüzerek vakit geçiriyor. Beytüşşebap’ta yaşayan çocuklar sıcak yaz günlerinde toplanarak akşam vakitlerine kadar Habur...

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2016 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2016 17:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Irak sınırının sıfır noktasında yaşayan çocuklar yaz tatilinde güneşli havayı fırsat bilerek Habur Çayı’nda yüzerek vakit geçiriyor. Beytüşşebap’ta yaşayan çocuklar sıcak yaz günlerinde toplanarak akşam vakitlerine kadar Habur Çayı’nda hem serinliyor, hem eğleniyor.
Güneşli havayı fırsat bilen yaşları 9 ile 15 arasında olan çocuklar Antalya’da yüzen vatandaşları örnek aldıklarını bu yüzden Habur Çayı’nda yüzmek istediklerini söyledi. Yüksek dağlarda eriyen karın soğuk sularında yüzen çocuklar Antalya’da yüzen vatandaşlardan esinlenerek sıcak havada Habur Çayı’nda serinlediklerini söyledi. Çayın en şiddetli akan yerlerinde yüzen çocuklar buradan metrelerce yol aldıktan sonra sıcak kumda güneşlenip bir süre sonra yeniden suya giriyor. Yüzen çocuklardan Casım Gökçe ve Barış Akkoş, "Karnelerin dağıtılmasına sayılı günler kala güzel havayı fırsat bilerek arkadaşlarımızla buraya gelip yüzüyoruz. Tehlikeli ama çok sıcak Antalya’da yüzen çocukları gördükçe orada olmamanın üzüntüsünü bir nebze bile olsa atmak için bu derede yüzüyoruz. Çok mutluyuz, keşke Antalya sahillerini görme imkanımız olsaydı Habur Çayı’nda yüzmek ayrı bir zevk ama oralarda güzel olsa gerek yaz tatili boyunca bu derede yüzmenin keyfini çıkaracağız’’ diye konuştu.
Soğuk kar sularında yüzerek tatilin keyfini çıkaran çocuklar kumlar içinde oyun oynamayı da ihmal etmiyor. Gün boyu Habur Çayı’nda yüzen çocuklar akşam vakitlerinde evlerinin yolunu tutuyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.