Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Irak Sağlık Bakanlığı: "Ülkede korona virüs vakası tespit edilmedi"

Irak Sağlık Bakanlığı, ülkede korona virüs vakasına rastlanmadığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2020 21:34
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2020 21:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Irak Sağlık Bakanlığı, ülkede korona virüs vakasına rastlanmadığını duyurdu.

Irak Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Seyf Bedir tarafından yapılan açıklamada, Irak’ta ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) korona virüsü vakası tespit edilmediğini açıkladı. Bedir, Bakanlar Kurulu kararına dayanarak bulaşıcı virüsün ülkeye girmesini önlemek için gerekli önlemlerin alındığını belirtti.

Irak Sağlık Bakanı Ala Abdulsahip Alvan başkanlığındaki heyetin korona virüsünün ülkeye yayılmasının önlenmesi için toplantı düzenlediğini vurgulayan Bedir, havalimanları ve sınır kapılarında geniş önleyici tedbirler alındığını ve vatandaşların bilinçlendirilmesi konusunda da adımlar atılacağını bildirdi.

Çin’in Wuhan kentinde bulunan Iraklıların tahliye etmeleri için Irak Bakanlar Kurulu, Dışişleri ve Ulaştırma Bakanlıkları arasındaki koordinasyonun tamamlandığını belirten Irak Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Bedir, Çin’den tahliye edilecek vatandaşlar için tahsis edilen özel uçakta sağlık ekiplerinin de yer aldığını, tahliye edilen vatandaşların hepsinin sağlık kontrollerinden geçirileceklerini ifade etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.