Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnternet Dünyasının ’Sözlük’ Ailesinden Göz Yaşartan Kampanya

BDDK ile bu yıl anlaşmasını sürdürmeyen Paypal isimli online para transfer sistemi 6 Haziran’da Türkiye’den çekileceğini duyurdu. Bu haber üzerine ismini açıklamayan eski bir lösemi hastası olan sözlük kullanıcısı önemli bir kampanya...

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2016 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2016 14:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
BDDK ile bu yıl anlaşmasını sürdürmeyen Paypal isimli online para transfer sistemi 6 Haziran’da Türkiye’den çekileceğini duyurdu. Bu haber üzerine ismini açıklamayan eski bir lösemi hastası olan sözlük kullanıcısı önemli bir kampanya başlattı.
Türkiye’de 2009 yılından beri faaliyet gösteren ödeme sistemi firmasının bu yıl BDDK’ya yaptığı lisans başvurusu reddedilince Paypal, geçtiğimiz günlerde Türkiye pazarından 6 Haziran tarihinde ayrılacağını duyurdu. Bunun üzerine internette sözlük olarak bilinen paylaşım sitelerinde eski lösemi hastası bir genç hayat kurtaracak bir kampanya başlattı. Kampanya kapsamında Türkiye’deki Paypal kullanıcıları, hesaplarında kalan bakiyeleri internet üzerinden Lösev’e bağışlayabilecek. Eski lösemi hastası genç kampanyayı sözlükte yazdığı, "Dün Paypal’ın Türkiye’den çekilmesi haberlerinin ardından uzun süredir kontrol etmediğim Paypal hesabımı kontrol ettim, içinde 2,82 Amerikan Doları var. Bu para senelerdir duruyor. Bildiğim kadarıyla kullanılamıyor. Paypal hesaplarında benim gibi az miktarda para kalan ve bu paraları benim gibi kullanmayan yazarları, bu paraları Lösev’e bağışlamaya davet ediyorum. 2,82 dolarım güzel çocuklara gidecek" cümleleri ile başlattı. Son gelen bilgilere göre kampanya kapsamında toplamda 95 bin TL Lösev’e bağışlanmış oldu.
NASIL YAPILIR?
Bağışta bulunmak isteyen Paypal kullanıcılarının, hesaplarına internet üzerinden giriş yaptıktan sonra çıkan ekranda en üstte yer alan gönder ve iste sekmesine girmesi, sonra ilk sırada yer alan arkadaşlarınıza ve ailenize para gönderin seçeneğine tıklayarak para gönderme ekranına gelmesi gerekiyor. Kullanıcılar gelen ekrana ’international@losev.org.tr’ yazıp bağışlamak istediği miktarı girerek işlemi tamamlayabiliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.