Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnsanlara bir damla mutluluk olmaya devam ediyorlar

Dezavantajlı alanlarda çalışan ve hayatını devam ettiren insanlara yönelik bir proje olan "Damla Projesi", ülkenin birçok bölgesinde olduğu gibi Kırıkkale’de de insanlar için bir damla mutluluk olmaya devam ediyor.Gençlik ve Spor Bakanlığı...

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2017 09:48
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2017 09:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İnsanlara bir damla mutluluk olmaya devam ediyorlar

Dezavantajlı alanlarda çalışan ve hayatını devam ettiren insanlara yönelik bir proje olan "Damla Projesi", ülkenin birçok bölgesinde olduğu gibi Kırıkkale’de de insanlar için bir damla mutluluk olmaya devam ediyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ortak yürütülen, tamamen gönüllülük esasına dayalı bir proje olan Damla Projesi Kırıkkale ekibi, şehirdeki etkinliklerine başladı. Etkinliklerin ilk gününde itfaiye, hastane ve köy gibi hem çalışma şartlarının zor hem de çoğu zaman göz ardı edilen alanlarda bulunan proje ekibi, gittikleri alanlarda bulunan insanlara motivasyon desteğinde bulundu. İtfaiyede kısa bir eğitim de alan proje gönüllüleri bu mesleğin zorluklarına dair bilgi edindiler. Daha sonra Sulakyurt’a bağlı Battal Obası Mahallesi’ni ziyaret eden gönüllüler, burada köylülerle muhabbet etti ve bir süre traktör römorkunda köyü turladı. Gönüllüler hastane ziyaretinde ise hem çalışanlarla hem de hastalarla diyalog kurarak onlara moral desteğinde bulundular. Proje kapsamında planlanan ziyaretler hafta boyunca devam edecek. Ayrıca proje ekibinin öz güven gibi çeşitli konularda eğitim programları da olacak.

Kırıkkale Damla Projesi Ekibi Koordinatörü Zehranur Yıldırım, proje hakkında şu bilgileri verdi:

“Damla Projesi 2013 yılından bu yana aktif halde Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yürütülen bir projedir. 2017 yılında da 40 ilde 80 koordinatör ve eğitmenle birlikte 800 katılımcıya ulaşan projedir. Projemizde gençlerimizi birleştiriyoruz, kültür alışverişi sağlıyoruz. Yurt dışından ve yurt içinden arkadaşlarımızı bir araya getirerek bazı yardım faaliyetleri yapıyoruz. Bizim maddi yardımdan çok manevi yardıma yönelmemiz var, proje içerisinde. Biz dezavantajlı insanların yanına gidiyoruz, onları ziyaret ediyoruz. Engelli insanların yanına gidiyoruz, yaşlılarımıza onları unutmadığımızı, şehit ve gazi ailelerine unutulmadıklarını gösteriyoruz. Gençler olarak onların yanında yer alıyoruz. Bize destek olan Gençlik ve Spor Bakanlığına başta bakanımız ve bütün çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Bizler de bugün buraya koordinatör arkadaşımla birlikte Kırıkkale’yi temsilen geldik, 20 katılımcımız var. Uluslararası ve ulus içerisindeki arkadaşlarımızla birlikte bu projeyi yürütüyoruz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.