Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnsan Ve Hayvanlar İçin Özel Tabela Yaptırdı

Çanakkale’de bir kişi, aşırı süratle ve alkollü araç sürücülerinin hayvan ve insan ölümlerine sebep olmaması için özel bir tabela yaptırdı.Çanakkale Merkeze bağlı Çınarlı köyü Dardanos mevkinde 16 yıldır yaşayan ve büfe işletmeciliği...

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2016 12:48
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2016 12:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İnsan Ve Hayvanlar İçin Özel Tabela Yaptırdı
Çanakkale’de bir kişi, aşırı süratle ve alkollü araç sürücülerinin hayvan ve insan ölümlerine sebep olmaması için özel bir tabela yaptırdı.
Çanakkale Merkeze bağlı Çınarlı köyü Dardanos mevkinde 16 yıldır yaşayan ve büfe işletmeciliği yapan Yılmaz Karataş (62), süratli sürücüler için tabela yaptı. Karataş, can kaybı yaşanmaması için internetten özel olarak sipariş ettiği ’Dikkat! Frene Basınız’ yazılı uyarı levhasını yol kenarına dikti.
Yazlık bölgede araç sürücülerinin canlılara çarpmamaları için böyle bir proje düşündüğünü belirten Yılmaz Karataş, "Burası Dardanos, Burada yazın çok yoğun bir kalabalık oluşuyor. Buraya bu levhayı koymamızın sebebi bir farkındalık oluşturmaktır. Vatandaşlarımızın hız limitlerine daha dikkatli olmaları ve trafik kurallarını insanlar için kurulduğunu hayvanların bunları bilemeyeceğini anlamaları gerekiyor. Vatandaşlarımızın yolda giderken çıkacak herhangi bir hayvana çarpmaması için daha dikkatli olmaları konusunda böyle bir düşüncemiz oldu. Bunu yaptık. Dileriz ki diğer arkadaşlarımız da bu tip dikkat çekici tabelalar koyarak buradaki canlıların yaşamasını sağlayabilir. Çünkü daha geçen akşam sahipsiz bir bir köpek yavrusu araba tarafından ezilmiş olarak komşularımız buldu" dedi.
Öte yandan, sokak hayvanlarının beslenmesi konusunda kendi imkanları dahilinde yardımcı olmaya çalıştığını belirten Karataş, küçük büfesinin yanında bulunan tel örgülü kafeste kümes hayvanları yetiştiriyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.