Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnsan Hakları Tazminat Komisyonu’nun Görev Alanı Genişledi

Bakanlar Kurulu tarafından İnsan Hakları Tazminat Komisyonu’nun görev alanı genişletildi.Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, 6384 sayılı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine Yapılmış Bazı...

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2016 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2016 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bakanlar Kurulu tarafından İnsan Hakları Tazminat Komisyonu’nun görev alanı genişletildi.
Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, 6384 sayılı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine Yapılmış Bazı Başvuruların Tazminat Ödenmek Suretiyle Çözümüne Dair Kanun gereğince kurulan İnsan Hakları Komisyonu’nun yetkisinin genişletildiği belirtildi. Yapılan değişiklikle halen Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önünde derdest bulunan bir takım mülkiyet uyuşmazlıkları ile ceza infaz kurumlarında uygulanan bazı disiplin yaptırımları ve bu kurumlara alınmayan mektup ve benzeri iletiler nedeniyle özel ve aile hayatına saygı hakkının ihlal edildiğine ilişkin bazı uyuşmazlıklar hakkında İnsan Hakları Tazminat Komisyonu’na yetki verildi. Söz konusu Bakanlar Kurulu kararı, 9 Mart 2016 tarihli ve 29648 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bahsedilen başvuruların Komisyon’un yetkisine girebilmesi için 23 Mart 2013 tarihinden önce AİHM’e başvurulmuş olması gerekiyor.
KOMİSYON’A 7 BİNİN ÜZERİNDE DOSYA GELDİ
10 Şubat 2014 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile de Kamulaştırma Kanunu’nun uygulanması ve ceza infaz kurumlarında ortaya çıkan bazı uyuşmazlık alanları Tazminat Komisyonu’nun yetkisine verilmişti. Bu kapsamda AİHM tarafından bugüne kadar 7 binin üzerinde başvuruda kabul edilemezlik kararı verilerek, başvuru dosyaları Tazminat Komisyonu’na gönderildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.