Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnsan Hakları Başkanlığı Birim Toplantısı Gerçekleştirildi

AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı tarafından 81 ildeki teşkilatların katılımıyla gerçekleştirilen “Genişletilmiş İl İnsan Hakları Başkanları Toplantısı” Genel Merkez Toplantı Salonu’nda geniş bir katılımla gerçekleştirildi.Ana...

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2016 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2016 16:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı tarafından 81 ildeki teşkilatların katılımıyla gerçekleştirilen “Genişletilmiş İl İnsan Hakları Başkanları Toplantısı” Genel Merkez Toplantı Salonu’nda geniş bir katılımla gerçekleştirildi.
Ana Kademe, Kadın Kolları, Gençlik Kolları İl İnsan Hakları Başkanları ve İnsan Hakları Başkan Yardımcılarının da hazır bulunduğu toplantıda konuşan AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, katılımcılara bir sunum yaparak göreve gelmesinin ardından birim olarak gerçekleştirdikleri faaliyetleri İnsan Hakları Başkanlığı’nın projeleri ve hedefleri hakkında bilgiler verdi.
"ÇALIŞMALARIMIZI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYORUZ"
Konuşmasında İnsan Hakları Başkanlığı’nın kuruluşunun ardından öncelikli faaliyet alanlarını belirleyerek süratle çalışmalara başladıklarını ifade eden Üstün, “Toplumumuzun tüm kesimlerine, ayrımcılığa uğrayan vatandaşlarımıza yönelik politikalar oluşturmak için Başbakanımızın rehberliğinde gündemimizi oluşturduk. Milli Birlik ve Kardeşlik Projesinden Roman vatandaşlarımızın sorunlarına, Suriyeli göçmenlerden Alevi vatandaşlarımızın taleplerine kadar birçok alanda çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” dedi.
İNSAN HAKLARINDAKİ BAŞARIMIZ “ANLAYIŞ DEĞİŞİKLİĞİNDE” SAKLI
AK Parti’nin insan haklarındaki başarısının anlayış değişikliğinde yattığını dile getirerek konuşmasına devam eden Üstün, “Kurulduğumuzdan bu yana reformcu bir politika benimseyerek yüzlerce reforma imza attık. ‘İşkenceye sıfır tolerans’ ilkesini tavizsiz uygulayarak, hak ihlallerini tasfiye ederek, demokratik bir kültürün yerleşmesi için süratle mevzuatı yenileyerek yeni kurumlar ihdas ettik. Deyim yerindeyse sessiz bir devrim gerçekleştirdik. Yeni Türkiye kimliği de bu reformcu kimliğin ve sessiz devrimin bir sonucu olarak ortaya çıktı. Bizim en güçlü yanımız, reformcu bir yol benimsememizdir. Birimimiz ise bunu görünür kılmak için var gücüyle çalışacak” diye konuştu.
"BERABER YAŞAMAYA ALIŞMAMIZ LAZIM"
İnsan Hakları Başkanlığı olarak üzerinde çalıştıkları konulardan birinin de düzensiz göç ve göçmenlerin sorunları olduğunu belirten Üstün, "Ne kadar zorlarsak zorlayalım göçmenlerin en az yarısı burada kalacak. Onlarla beraber yaşamaya alışmamız ve kendimizi konumlandırmamız lazım. Bundan sonra Türkiye’nin yerleşik nüfusu üzerinden çok, göçmen nüfusu üzerinden insan hakları meseleleri olacak. Süreci iyi yönetmemiz gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.
"TERÖRE KARŞI TEK VÜCUT OLACAĞIZ"
Konuşmasında terör meselesine de değinen Üstün, şer odaklarının hedeflerinin tüm insanlık, insanların yaşama hakkı olduğunu anımsattı. Teröre karşı tek vücut olmaya her zamankinden daha çok ihtiyacımızın olduğu bir dönemden geçtiğimizi dile getiren Üstün, Türkiye olarak terörle mücadelenin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kararlılıkla sürdürüleceğini kaydetti. Toplantının ikinci oturumunda teşkilat mensuplarının görüş ve önerilerini dinleyerek sorularını yanıtlayan Üstün, İnsan Hakları Başkanlığı’nın faaliyetlerinin ve insan hakları bağlamında gelişmelerin konu alındığı “Gündem İnsan Hakları” başlıklı dergi hakkında katılımcılara bilgiler vererek belli aralıklarla bu yayını sürdürmeyi planladıklarını da ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.