Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

InnoTrans Ulaşım Teknolojileri Fuarı Berlin’de başladı

Almanya’nın başkenti Berlin’de InnoTrans Ulaşım Teknolojileri Fuarı ziyaretçilerine kapısını açtı. Fuara Türkiye’den irili ufaklı 50’ya yakın firma katılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2018 10:30
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2018 10:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
InnoTrans Ulaşım Teknolojileri Fuarı Berlin’de başladı

Almanya’nın başkenti Berlin’de InnoTrans Ulaşım Teknolojileri Fuarı ziyaretçilerine kapısını açtı. Fuara Türkiye’den irili ufaklı 50’ya yakın firma katılıyor.

InnoTrans Ulaşım Teknolojileri Fuarı Berlin’de başladı. 18-21 Eylül tarihleri arasında ziyaretçilerini ağılayacak fuara Türkiye’den Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), ASELSAN, TÜBİTAK, Durmazlar Grup, Bozankaya gibi ulaşım sektöründe hizmet veren pek çok firma katılıyor.

Bu yıl 12’nci kez düzenlenen ve dünyanın en büyük ulaşım fuarlarından olan InnoTrans, sektörün önemli aktörlerini bir araya getirerek, en son ulaşım teknoloji ve sistemlerini, dünyaya tanıtıyor. 61 ülkeden 3 bin 62 sektör şirketi ve kurumlarıyla InnoTrans 2018, yeni bir katılımcı rekoruna imza atıyor. Bu sene küresel demiryolu sektöründen 400’den fazla inovasyon tanıtılacak ve bunların 146’sı dünya prömiyeri olacak. Ticari fuar ziyaretçileri, 155 aracı değerlendirebilme imkanına sahip olabilecek ve aynı zamanda sürüş modunda araçları test edebilecek. Küresel demiryolu endüstrisinin lider bir pazarlama platformu olan InnoTrans’a, 130 binden fazla ticari ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

Messe Berlin GmbH’nın Genel Müdürü Dr. Christian Göke 2018 fuarı için “12. InnoTrans, kendisini daha yoğun, daha yenilikçi, daha bilgilendirici bir şekilde dünyanın dört bir yanından gelen uzman ziyaretçilere takdim etmektedir. Bununla birlikte, 2016 yılının rekorunu geride bırakarak özellikle fuar sergileyicisi, araç ve tanıtılan dünya prömyerleri sayısında en iyi rakamları elde edebildik" ifadelerini kullandı.

Bu sene fuarda enerji tasarrufu sağlayan ulaşım araçlarının ön plana çıktığı görülüyor. Bu çerçevede Toschiba şirketi de fuarda kendi elektriğini üretip, fazlasını satan yeni sistemini tanıttı. Şirketin Railway Sistemleri Departman Müdürü Nabuhiko Satake, yeni ürünleriyle ilgili olarak İHA’ya yaptığı açıklamada, ”Trenlerde kullanılacak yeni batarya sistemleri ilerde devletlerin enerji tasarrufu yapmasını sağlayacak. Tren çalıştığı zaman elektrik üretiyor. Üretilen elektrik trenin ihtiyacından fazla olursa, ihtiyaç fazlası elektrik şehir elektrik hatlarına aktarılabiliyor. Böylelikle trenlerimiz elektrik üretip, satabiliyor” ifadelerine yer verdi.

ASELSAN yeni hibrit lokomotif sistemini tanıttı

Fuarda ASELSAN’da TCDD işbirliğiyle ürettiği yeni hibrit lokomotifin tanıtımını ve açılışını yaptı. Hem kendi ürettiği elektrikle hem de mazotla çalışan yeni hibrit lokomotifin açılış kurdelesini TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın kesti.

ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Bekar tören sonrası yaptığı açıklamada, ASELSAN’ın askeri alanda geliştirdiği bazı teknolojilerin sivil hayata uyarlanması için de çalıştıklarını söyledi. Bu çalışmanın ilk örneklerinden olan hibrit lokomotifi bu fuarda tanıtma fırsatı bulduklarını söyleyen Bekar, “Burada güç elektroniği olsun, sinyal işlemi olsun, sistem mühendisliği olsun askeri alanlarda geliştirdiğimiz yetkinliği diğer savunma sanayi şirketlerinin yaptığı gibi sivil alanda, ulaştırma alanlarında da uyguladık. TCDD Taşımacılık ile birlikte yaptığımız bunun ilk örneklerinden birini görüyoruz burada ki bu lokomotif yüzde 80 yerliliğe sahip. Bunda sonraki aşamada, bir sonraki InnoTrans Fuarında inşallah üreteceğimiz yerli ve milli lokomotifi göreceğiz” dedi.

Fuara ilk kez katılan Raysimaş Firması Genel Müdürü Baran Bıyık da, bu tür fuarlara katılmanın önemine vurgu yaptı. Fuarların, uzmanların bir araya gelmesi, yeni teknolojileri birbirlerine anlatması için hazırlanmış özel platformlar olduğunu kaydeden Bıyık, fuarın ilk gününde firmalarına gösterilen ilgiden memnun olduğunu söyledi.

Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın da fuarı ziyaret ederek Türk stantlarını gezdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.