Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İngiltere Başbakanı Johnson, AB ile anlaşma olmayacağına yönelik uyarıda bulundu

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, 1 Ocak’ta AB ile serbest ticaret anlaşması olmaması ihtimaline "hazırlanmanın" zamanı geldiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2020 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2020 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, 1 Ocak’ta AB ile serbest ticaret anlaşması olmaması ihtimaline "hazırlanmanın" zamanı geldiğini söyledi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Downing Street’te basın mensuplarına açıklama yaptı. Ocak ayından itibaren AB ile bir anlaşma sağlanmamasına hazır olduklarını kaydeden Johnson, başından beri İngiltere’nin AB ile Kanada gibi bir anlaşma istediğini belirtti. "Zirveden açıkça anlaşılıyor ki, bazı temel yaklaşım değişiklikleri olmadıkça AB ile anlaşma olmayacak" diyen İngiliz Başbakan, "Yasama özgürlüğümüzü, balıkçılığımızı, bağımsız bir ülke için kabul edilemez bir şekilde kontrol etmek istiyorlar" ifadelerini kullandı. Johnson, Avustralya tarzı küresel bir serbest ticaret anlaşmasının çözüm olabileceğini söyleyerek Birleşik Krallık, “Anlaşma yapmadan da güçlü bir şekilde ilerleyebilir” ifadelerini kullandı. Johnson, AB tarafında temel bir yaklaşım değişikliği olması durumunda istekli olduklarını sözlerine ekledi.

Müzakerelerden tamamen uzaklaşmadıklarını aktaran Johnson, "Onlara söylediğimiz şey, yaklaşımda bazı temel değişiklikler olursa anlaşabiliriz. İşletmeler ve nakliyeciler anlaşma olmaması ihtimaline hazırlanmalı" dedi.

İngiltere’nin 1 Şubat 2020’de resmen AB’den ayrılmasının ardından iki taraf içinde geçiş dönemine girildi. Geçiş döneminde ticarette veya serbest dolaşım gibi konularda bir değişiklik olmazken müzakereciler önümüzdeki Ocak ayından itibaren yürürlüğe girecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.