Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İngiliz Büyükelçisi’nden Turizm Bölgelerine Güvenlik Gezisi

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, İngiliz turistlerin tatil yaptıkları bölgelerdeki hazırlıkları yerinde görmek maksadıyla Muğla’nın Marmaris ilçesine geldi. Büyükelçi Moore, İngiliz turistlerin güvenliği konusunda...

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2016 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2016 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, İngiliz turistlerin tatil yaptıkları bölgelerdeki hazırlıkları yerinde görmek maksadıyla Muğla’nın Marmaris ilçesine geldi. Büyükelçi Moore, İngiliz turistlerin güvenliği konusunda ilçede alınan tedbirler hakkında bilgi aldı.
İngiltere Büyükelçisi Richard Moore, ilçede ilk ziyaretini İngiltere Fahri Konsolosu Doğan Tugay ve beraberindeki heyetle birlikte İlçe Kaymakamı Celalettin Yüksel’e yaptı.Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından beraberindeki heyetle birlikte Marmaris Yat Limanı’nda yürüyüş gerçekleştirdi. Moore yaptığı açıklamada her yıl 2 milyon 500 bin İngiliz vatandaşının Türkiye’de tatil yaptığını kendisinin de bu nedenle sezon öncesi ülkesi adına turistik bölgeleri ziyaret ettiğini kaydetti. Moore, “Özellikle İngiliz vatandaşlarının ziyaret ettiği bölgeleri sezon öncesi ziyaret ederek görüşmelerde bulunuyorum. İlçelerdeki hazırlıkların ne durumda olduğunu da gözlemliyorum. Türkiye’de tatil yapan İngiliz vatandaşlarına baktığımızda ziyaretlerinin genellikle sorunsuz olduğunu görüyoruz. Zaman zaman ufak tefek şeyler olsa da bunlar büyük olaylar olmuyor. Bu olaylarında azalması için görüşmeler yapıyoruz” dedi.
GÜVENLİK TEDBİRLERİ ÜST SEVİYEDE
Moore, bu sezon Türkiye’ye tatile gelen bazı İngiliz turistlerin güvenlik endişesi taşıdığını belirterek, Güvenlik konusunda Türk yetkililerinden güzel haberler aldıklarını ifade etti. Moore ,”Huzurlu bir sezon geçirileceğini düşünüyorum. Aldıkları önlemler konusunda da Türk yetkilileri takdir ediyorum” şeklinde konuştu.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.