Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnek almak hayaliydi, dolandırıldı

Niğde’de bir kadın çiftçi, telefon dolandırıcılarının ’karşılıksız hibe kredisi’ vaadiyle 800 TL dolandırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2017 16:48
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2017 16:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Niğde’de bir kadın çiftçi, telefon dolandırıcılarının ’karşılıksız hibe kredisi’ vaadiyle 800 TL dolandırıldı.

Cep telefonuna ‘Karşılıksız hibe kredisi’ mesajı gelen Niğdeli 36 yaşındaki Fatma Bayhan, kendisine mesaj gönderen numarayı aradı ve kendisine kargo aracılığıyla gönderilen belgelere karşılık 800 TL ödeme yaptı. Daha sonra dolandırıldığını anlayan Fatma Bayhan, "Dişimden, tırnağımdan artırdığım paramı aldılar" diyerek isyan etti. Fatma Bayhan başından geçenleri şu şekilde anlattı:

“İlk önce telefonuma bir mesaj geldi. Ben de eşimden izin alarak mesaj gönderenleri aradım. Ama numara 800’lü olduğu için ilk başta tereddüt etmiştim. Telefondakiler bana kredi için yardımcı olacaklarını söyledi, ben de inandım. Önce ne kimlik, ne kefil hiç bir şey istemediler. Sadece dosya göndereceklerini ve o dosyayı kargodan almamı söylediler. Dosyayı alırken de 800 TL ödeyeceğimi söylediler. Ben de gittim kargoya parayı verdim, vermez olaydım. Tekrar aradım defalarca, hep yardımcı olacağız dediler. Çiftliğe destek olması için size bir beyefendi göndereceğiz sizi yönlendirecek. Yapacağınız işletmeyi nasıl yapacaksınız size anlatacak, tek tek faturalandırılacaksınız dediler. Tekrar parayı istediğimi söylediğimde de telefonu kapattılar. Sonra bir daha da ulaşamadık" dedi.

"5-10 tane inek almak istiyordum"

Geçim kaynakları olmadığı için inek almaya karar verdiklerini ifade eden Bayhan, "Ben kızım ile kendime hayat kurmak için o parayı biriktirdim. Dişimden tırnağımdan artırdım" dedi.

Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar ise son zamanlarda çok sayıda çiftçinin benzer şekilde dolandırıldığına dikkat çekti. Çiftçilere uyanık olmaları konusunda uyarıda bulunan Başkan Veli Kenar, “Geçmişte de oluyordu ama son zamanlarda bayağı bir yoğunlaştı çiftçi ve vatandaşlarımızı arayarak kırsal kalkınma yatırımları KOSGEB gibi devletin hibelere yardımcı olacaklarını söylüyorlar. Halbuki bunlar için zaten ücretsiz hizmet veriyorlar. Onun için vatandaşlarımızın çok dikkatli davranmalılar. İlgili kurumlara gittiklerinde oradaki danışmanlar kendileri ile ücretsiz olarak ilgilenecektir. Kimseye güvenmesinler. Kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.