Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnegöl’deki Cinayetle İlgili Davada Adli Tıptan Ölüm Raporu Alınacak

Bursa’nın İnegöl ilçesinde 4 Ocak 2015 tarihinde kalaşnikoflu saldırı sonucunda ağır yaralanan ve olaydan 10 ay sonra hayatını kaybeden restoran sahibi Güray Efe’nin davasında Adli Tıp Kurumu’ndan ölüm raporu alınacak.İnegöl’de...

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2016 11:50
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2016 11:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İnegöl’deki Cinayetle İlgili Davada Adli Tıptan Ölüm Raporu Alınacak
Bursa’nın İnegöl ilçesinde 4 Ocak 2015 tarihinde kalaşnikoflu saldırı sonucunda ağır yaralanan ve olaydan 10 ay sonra hayatını kaybeden restoran sahibi Güray Efe’nin davasında Adli Tıp Kurumu’ndan ölüm raporu alınacak.
İnegöl’de 4 Ocak 2015 tarihinde meydana gelen olayda, seyir halindeki aracına düzenlenen kalaşnikoflu saldırı sonucunda ağır yaralanan ve olaydan 10 ay sonra hayatını kaybeden restoran sahibi Güray Efe davasının sanıkları Emin M. ile Gökhan A. hakim karşısına çıktı. Sanıklardan Emin M. ilk mahkemede, “Gökhan araca bir spor çanta koydu. Aracı Gökhan kullanıyordu, ben de yanında oturuyordum. Sonra bir yerden sanık Gökhan’ın arkadaşını aldık. Daha önce tanımadığım bu kişi aracın ön tarafına oturdu, ben de şoför mahalline geçtim. Sanık Gökhan da arka tarafa geçti. Söz de sanık Gökhan’ın kız arkadaşını alacaktık. Yanımda oturan tanımadığım kişi ile Gökhan bana yol tarifi ediyorlardı. Sonra bir lokantanın önüne geldik, aracı park ettik. Gökhan kız arkadaşının oraya geleceğini söyledi. Arabanın içerisinde üçümüz birlikte Gökhan’ın kız arkadaşını beklemeye başladık. Bu arada Gökhan arkadan bir araba yaklaşıyor, içinde silahlı bir kişi var, çabuk arabayı çalıştır ve kaç diye seslendi. Ben arabayı çalıştırarak kaçmaya başladım. Ben takip edilip edilmediğimizi bilmiyorum, aynadan da herhangi bir kontrol yapmadım. Işıkları geçtikten sonra bir anda silah sesleri duymaya başladım. Kafamı sağ tarafa çevirdiğimde mavi uzun bir araba bizimle birlikte ilerliyordu. Arkada bulunan Gökhan’da bu arabaya elindeki tüfekle ateş ediyordu. Yanımda oturan kişinin elinde herhangi bir silah görmedim. Bu kişi ateş etmiyordu, sadece arabayı kullandırırken nasıl kullanacağım yönünde yönlendirmeler veriyordu. Yavaşla, gaza bas, sağa git, sola git gibi şeyler söylüyordu. Gökhan arka camı indirmiş yandaki mavi arabaya rastgele ateş ediyordu. Yandaki mavi araba ateş aldıktan sonra sağa sola yalpalamaya ve üzerime doğru gelmeye başlayınca, ben daha da gaza basıp oradan uzaklaştım. Bir ara sokağa girdik. Orada Gökhan aşağı indi, birkaç dakika sonra tekrar araca bindi. Bir köprünün altından geçip durduktan sonra sanık ile ismi bilinmeyen şahıs yürüyerek kaçtılar. Bende korktum, arabayla tekrar Bursa’ya doğru kaçmaya başladım. Ben olay öncesinde saldırı yapılacağından haberim yoktu. Zaten şikayetçileri tanımıyorum. Gökhan’ın arkadaşı olan ve tanımadığım aracın önünde oturan kişinin eşkalini soruşturma aşamasında vermiştim ancak şuanda aradan zaman geçtiği için hatırlamıyorum. Gökhan bu kişiye hacı diye hitap ediyordu, ismiyle hiç kendisine hitap etmedi. Gökhan’ın ateş etmesinden önce bir silah sesi daha duydum ancak karşı arabadan mı ateş edildi yoksa başka bir yerden mi ateş edildi bunu bilmiyorum. Ben silah sesi duyana kadar sadece önüme bakıyordum. İsnat edilen suçlamayı kabul etmiyorum, beraatimi talep ediyorum. Soruşturma aşamasında bana baskı yapıldığı için yanımda bulunan kişinin de silahla ateş ettiğini söylemiştim. Ancak biraz önce anlattığım gibi bu kişinin elinde silah yoktu, silahla ateş ederken görmedim” demişti.
Duruşmada mahkeme heyeti, saldırıdan 10 ay sonra vefat eden Güray Efe’nin Adli Tıp Kurumu’ndan ölüm raporunun alınması için duruşma tarihini erteledi. İki sanığın tutukluluk halinin devamına, mahkemenin 10 Mayıs 2016 tarihine ertelenmesine karar verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.